Γυναικείο μυαλό: Πόσο διαφορετικά λειτουργεί;

Γυναικα

4moms team , 13-04-2021
Δεν υπάρχει unisex μυαλό υποστηρίζει η νευροψυχίατρος Dr. Louann Brizendine που διδάσκει στο University of California in San Francisco και  είναι η συγγραφέας του βιβλίου “The Female Brain.” Και με βάση αυτό και άλλα ερευνητικά δεδομένα σου επισημαίνουμε 9 βασικές πληροφορίες για πράγματα που αφορούν το γυναικείο μυαλό τα οποία καλό είναι να γνωρίζεις όποιο κι αν είναι το φύλο σου.  

Επηρεάζεται κάθε μέρα από τον έμμηνο κύκλο

Τα ορμονικά επίπεδα που μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου δεν επηρεάζουν μόνο το σώμα της γυναίκας, επηρεάζουν και το μυαλό της και ως εκ τούτου την συμπεριφορά της. Δέκα  ημέρες μετά την περίοδο μια γυναίκα μπορεί να προσέχει περισσότερο την εμφάνισή της και να είναι πιο κοινωνική ή ανοιχτή σε γνωριμίες και δεκτική στο φλερτ καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται. Με βάση τον προγραμματισμό της φύσης αυτή είναι η περίοδος που έχει μια γυναίκα ωορρηξία και είναι πιο πιθανό να συλλάβει επομένως με βάση το αναπαραγωγικό ένστικτο είναι καλύτερο να είναι διαθέσιμη.  Τη χειρότερη διάθεση και το μεγαλύτερο εκνευρισμό από την άλλη, μπορεί να έχουν οι γυναίκες 12-24 ώρες πριν την περίοδο δικαιώνοντας κάθε άντρα που απέναντι σε μια νευρική γυναίκα θα ρωτήσει σχεδόν με απόγνωση: «περιμένεις περίοδο;».

Λειτουργεί διαισθητικά

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι πράγματι η γυναίκες έχουν πιο αυξημένη διαίσθηση όμως αυτό στηρίζεται περισσότερο σε ένα βιολογικό υπόβαθρο και λιγότερο στην παραψυχολογία. Είναι θέμα εξέλιξης του εγκεφάλου δηλαδή. Γύρνα πίσω στην εποχή των πρωτόγονων και θα καταλάβεις. Είσαι μητέρα με μωρά ή μικρά παιδιά που δεν ξέρουν ακόμα να αρθρώσουν λέξη και ζείτε σε μια σπηλιά. Δεν υπάρχει παιδίατρος, ούτε internet ούτε θερμόμετρο για να πάρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και ο μπαμπάς είναι κάπου έξω στο κυνήγι του μαμούθ. Και κάποιο από τα παιδιά σου κλαίει, γκρινιάζει ή είναι ανήσυχο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να πάρεις πληροφορίες ή οδηγίες για το τι μπορεί να συμβαίνει. Τι θέλω να σου πω με αυτό; Ότι οι γυναίκες  χρειάστηκε για χιλιάδες έτη να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιβιώσουν μαθαίνοντας να αποκωδικοποιούν μόνες τους τον τόνο φωνής, την έκφραση του προσώπου, τη στάση σώματος και πολλά άλλα. Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές προκειμένου να καταλάβουν τις ανάγκες των προστατευόμενων μελών. Ο εγκέφαλός τους εξελίχθηκε, επομένως με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε πλέον στη σύγχρονη εποχή να μπορούν να το κάνουν αυτό με όλους. Σήμερα η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι μια γυναίκα δίνει περισσότερη σημασία στις λεπτομέρειες περισσότερο από ότι οι άντρες φτάνοντας στο σημείο να μπορούν να ερμηνεύσουν συμπεριφορές και σκέψεις όχι μόνο του παιδιών τους αλλά και της φίλης, του συζύγου, του αφεντικού τους ή ακόμα και ενός παντελώς αγνώστου. Πάνω σε αυτό στηρίζεται και το περίφημο ένστικτό τους.  

Διάβασε όλες τις ιδιαίτερες πληροφορίες που χρειάζεται να μάθεις για τον γυναικείο εγκέφαλο στο bestofyou.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES