Μετά το Πάσχα έρχονται οι αποφάσεις για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 08-04-2021

Χθες ανακοινώθηκε πως τα Λύκεια θα ανοίξουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Αποστάσεις, μάσκες και self test είναι τα κριτήρια για το άνοιγμά τους. Τι γίνεται όμως τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια;

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας το πρωί στον Ant1 δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων». Σε ερώτηση αν το άνοιγμα προβλέπεται άμεσα, η ίδια απάντησε: «Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των Λυκείων, πηγαίνουμε βήμα- βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», δήλωσε.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε τη διαδικασία που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα.

Υποχρεωτικά είναι τα δύο self test την εβδομάδα. Από τη Δευτέρα θα μπορούν να προμηθεύονται το δεύτερο self test, για να το κάνουν την Πέμπτη το πρωί. Υπογράμμισε πως τα τεστ θα πρέπει να γίνονται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δηλώσουν στη σχετική πλατφόρμα το αποτέλεσμα. Αν είναι αρνητικό, εκδίδεται μία «κάρτα εισόδου» στο σχολείο.

Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της 1ης διδακτικής ώρας. Εάν δεν έχει εκτυπωτή, επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας. Ο διευθυντής του σχολείου έχει την ευθύνη για να ελέγχει τις βεβαιώσεις των καθηγητών.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES