Τα λαμπερά και υγιή μαλλιά είναι ο κρυφός πόθος κάθε γυναίκας. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολος στόχος και το ξέρουμε πολύ καλά. Και μπορεί κάποιες από εμάς να είναι ιδιαίτερα τυχερές καθώς έχουν από φυσικού τους γερή τρίχα, όμως, όλες μας κατά διαστήματα έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τη φθορά που προκαλείται από το styling, από τις συχνές βαφές και από πολλούς ακόμα παράγοντες. Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα και πως θα καταλάβεις ότι τα μαλλιά σου εκπέμπουν sos; Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε τα πάντα.

Τα κατεστραμμένα μαλλιά εκδηλώνονται με διάφορους τρόπους συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων, των σπασίματων στις άκρες, την αγρία υφή, την θαμπή όψη. Όλα αυτά τα ανεπιθύμητα σημάδια για πολλές από εμάς είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της καθημερινότητάς μας και κάθε φορά που ερχόμαστε αντιμέτωπες με αυτά πρέπει να φροντίζουμε να ακολουθούμε μια haircare ρουτίνα εντατικής θρέψης, η οποία θα επαναφέρει την ευεξία στα μαλλιά μας και θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την ρίζα του.

Αραίωση μαλλιών

Καθημερινά όλοι οι άνθρωποί χάνουμε μια ποσότητα μαλλιών. Αυτό δεν πρέπει να σε τρομάζει, καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν χτενιζόμαστε ή όταν λουζόμαστε, σίγουρα πέφτουν κάποιες τρίχες. Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε ότι αυτό συμβαίνει πιο έντονα, τότε είναι ένα σημάδι το οποίο μας δείχνει ότι τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από άμεση θεραπεία. Η αραίωση οφείλεται σε πολλούς λόγου. Το άγχος, η ηλικία, τα βαριά φάρμακα, η εγκυμοσύνη ή ακόμα και η έλλειψη πρωτεΐνης είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που οδηγούν στην απώλεια μαλλιών. Για να αποφευχθεί αυτός ο τύπος τριχόπτωσης, η hair expert, Nation Grahma, λέει ότι το καθαρό τριχωτό της κεφαλής είναι το μυστικό. «Ποτέ δεν θέλουμε οι πόροι στο τριχωτό της κεφαλής μας να είναι φραγμένοι», τονίζει η ίδια και μας προτείνει να εφοδιαστούμε με ένα ειδικό σαμπουάν και Conditioner. Δύο καλά τέτοια προϊόντα βοηθούν ιδιαίτερα καθώς παρέχουν θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δύναμη από της τρίχας από τη ρίζα έως τα άκρα. Επιπλέον σύμφωνα με τη Nation μπορείτε να κάνετε μια επαγγελματική θεραπεία κερατίνης μία φορά το μήνα για να βοηθήσετε στην ενίσχυση των μαλλιών. Ωστόσο, εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να επηρεάζουν την απώλεια μαλλιών σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιο γιατρό.\

Διάβασε ακόμα δύο σημάδια που δείχνουν πως τα μαλλιά σου χρειάζονται φροντίδα, στο elle.gr