Ο Χριστόφορος Πέσκιας κάνει ένα upgrade στους γίγαντες και τους συστήνει ως…χούμους. Τι θα έλεγες λοιπόν για γίγαντες χούμους με πάστα από πιπεριά Φλωρίνης και καρύδια;

Υλικά

Για το χούµους

500 γρ. γίγαντες βρασµένους µε ζωµό λαχανικών, mirepoix (βάση ανάµεικτων λαχανικών που χρησιµοποιείται ως αρωµατικό για σούπες ή σάλτσες), σκόρδο, θυµάρι και δάφνη

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου ­ολόκληρη σπασµένη

1/2 µατσάκι θυµάρι

αλάτι,

πιπέρι φρεσκοτριµµένο

λίγο χυµό λεµονιού

Για την πάστα

8 πιπεριές Φλωρίνης

5 σκελίδες σκόρδου

2 πιπεριές τσίλι

1 κ.σ. φυλλαράκια θυµάρι

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας

2 κ.γ. ξίδι από κρασί κόκκινο

60 γρ. καρύδια

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριµµένο

πιτούλες ψητές για το ­σερβίρισµα

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο hello.gr