4 τρόποι να σε βοηθήσει ο σύντροφός σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 29-03-2021

Η εγκυμοσύνη είναι μία ιδιαίτερη περίοδος για κάθε ζευγάρι. Ειδικά αν είναι η πρώτη, τότε σίγουρα όλα είναι πρωτόγνωρα και μοναδικά.

Βιώνεις πολλές εναλλαγές διάθεσης, λιγούρες και οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν έχουν φέρει τα πάνω-κάτω. Όμως, δεν το περνάς μόνη σου όλο αυτό. Μαζί με τον σύντροφό σου βιώνετε μία όμορφη περίοδο και προετοιμάζεστε για το μωρό σας που θα έρθει στον κόσμο.

Γιατί είναι σημαντικό να έχεις έναν υποστηρικτικό σύντροφο

Πλέον, οι μπαμπάδες είναι πιο ενεργοί από ποτέ και αυτό ξεκινά ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η υποστήριξη του συντρόφου σου μπορεί να ωφελήσει σημαντικά και να ενισχύσει τη συνολική υγεία σου. Άλλωστε, πολλές έρευνες έχουν αποδείξει κατά καιρούς πως το να έχεις μία υγιή σχέση με έναν σύντροφο που είναι δίπλα σου, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στη σωματική και συναισθηματική σου υγεία.

Όμως, καθώς η εγκυμοσύνη είναι εξ’ ολοκλήρου υπόθεση της μέλλουσας μητέρας, τι μπορεί να κάνει ο σύντροφός σου για να σε στηρίξει;

4 απλοί τρόποι να σε στηρίξει είναι:

Να ενημερωθεί

 Η γνώση είναι δύναμη και έτσι, όσο περισσότερα γνωρίζει για την εγκυμοσύνη και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου, τότε πιο εύκολα θα σε στηρίξει. Βιβλία, σειρές και ντοκιμαντέρ, θα βοηθήσουν τον μέλλων μπαμπά να μάθει περισσότερα για το έμβρυο αλλά και για το σώμα σου. Επιπλέον, μπορεί να έρθει μαζί σου σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού αλλά και για τον θηλασμό.

Η συζήτηση

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι το παν σε κάθε φάση της σχέσης. Η περίοδος της εγκυμοσύνης μπορεί να φέρει πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο που μπορείς να συζητήσεις για τους φόβους, τα άγχη και τις αγωνίες σου.

Οι ερωτήσεις

Σίγουρα, κανείς δεν ξέρει τα πάντα για την περίοδο της εγκυμοσύνης -ειδικά αν τη βιώνει για πρώτη φορά. Ο σύντροφός σου μπορεί να ρωτήσει τον γυναικολόγο σου, όλες τις απορίες που μπορεί να έχει.

Να είναι εκεί

Το πιο σημαντικό, είναι να είναι παρών την περίοδο αυτή. Να σε συνοδεύει στα ραντεβού σου, να παίρνετε μαζί αποφάσεις για τις αγορές που πρέπει να κάνετε αλλά και να συζητήσετε για την επιλογή του παιδιάτρου. Οι εννέα μήνες της κύησης προετοιμάζουν και τους δυο σας για τη μεγάλη αλλαγή που θα έρθει και είναι σημαντικό να είστε μαζί σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.

 

Photo by Wes Hicks from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES