Όσα δεν μαρτυρούν οι τέλειες ινσταγκραμικές μαμαδίστικες φωτογραφίες

Γενικώς & Αορίστως

Elle.gr , 23-02-2021

Έρχεται η ώρα που παίρνεις το αγγελούδι σου αγκαλιά. Αυτό το πλασματάκι που μέχρι πριν λίγα λεπτά στριφογύριζε στην κοιλιά σου, τώρα το έχεις στα χέρια σου και ο κόσμος ξαφνικά μοιάζει ιδανικός. Κι όντως είναι. Για λίγο έστω αλλά είναι. Δεν μπορεί κανείς να το διαψέυσει αυτό. Λίγο αργότερα, ανατιλαμβάνεσαι ότι ο κόσμος συνεχίζει να μην είναι ιδανικός αλλά είναι πια σκοπός της ζωής σου να φτιάξεις έναν τέτοιο για το παιδί σου.

Ωστόσο, οι πρώτες μέρες με το μωρό δεν είναι μόνο πλυμμηρισμένες με δάκρια χαράς, ευτυχισμένα χαμόγελα και τρυφερές αγκαλιές. Στήθος που πετρώνει, μωρό που κλαίει ασταμάτητα, αυπνία, άγχος, απελπισία. Είναι μόνο μερικά από τα συναισθήματα που θες δε θες μία βόλτα θα περάσουν κι από σένα. Άλλες τα βιώνουν πιο έντονα κι άλλες λιγότερο, για άλλες είναι πιο εύκολος ο δρόμος, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που ταλαιπωρούνται. Και σε όλα αυτά, προστίθενται σε διαφορετικές αναλογίες ανά περίπτωση και οι ορμόνες.

Γι’ αυτό λοιπόν, αν είσαι νέα μαμά ή πρόκειται να γίνεις, μπορείς να χαζεύεις με τις ώρες τις όλες εκείνες τις φωτογραφίες με τις όμορφες μανούλες να κρατούν χαμογελαστές το μωρό τους αγκαλιά. Σίγουρα θα έρθει και η δική σου σειρά να νιώσεις έτσι, αλλά να ξέρεις ότι δεν είναι μόνο έτσι. Τίποτα δεν μπορεί να μειώσει, να στιγματίσει, να λερώσει αυτό που θα νιώσεις. Απλά οι δύσκολες στιγμές υπάρχουν και εσύ πρέπει να βρεις τον δικό σου τρόπο να τις ξεπεράσεις.

Θηλασμός
 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη An-Sofie | (@annasophia.be)

Ένα θέμα, γροθιά στο στομάχι για πολλές μαμάδες. Σαφώς μπορεί να έρθει σαν απόλυτα φυσική συνέχεια μετά τον τοκετό, αλλά σίγουρα δεν είναι για όλες έτσι. Είναι πολύ πιθανό να δυσκολευτείς, να πονέσεις, να ταλαιπωρηθείς, να σκεβρώσεις πάνω από θήλαστρα. Μπορεί τελικά να τα καταφέρεις, μπορεί και όχι.

Σημασία έχει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Αυτό ξέρει πολύ καλά τι είναι καλύτερο για το μωρό σου. Η ήρεμη μανούλα που θηλάζει και χαμογελά στις φωτογραφίες δεν είναι σίγουρα αντιπροσωπευτική της όλης διαδικασίας.

 

Διάβασε τη συνέχεια στο elle.gr