Ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία στο σπίτι για το μωρό

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 15-02-2021

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έχει κάνει ήδη από το Σαββατοκύριακο την εμφάνισή της, ίσως αναρωτιέσαι αν το σπίτι σου είναι αρκετά ζεστό για το μικρό σου.

Αρχικά, να πούμε πως πρέπει το μωρό να είναι σε ζεστό μέρος και ένας γενικός κανόνας αναφέρει πως η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 16 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πώς να ντύσω το μωρό μου

Είναι σημαντικό να έχει πολλά layers ώστε να μπορείς να αφαιρείς ρούχα όταν δεις πως αρχίζει να ζεσταίνεται. Ή να προσθέτεις αν το νιώσεις κρύο. Με το χέρι σου στον αυχένα του μπορείς να δεις να δεις αν ζεσταίνεται, αν κρυώνει, ή αν η θερμοκρασία του είναι σωστή.

Η θερμοκρασία

Η σωστή θερμοκρασία είναι 16 με 22 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο πρέπει να φροντίσεις το μωρό σου να είναι ντυμένο καλά και αν κοιμάται τότε να του προσθέσεις ένα ακόμα layer. Μόλις το δεις να ιδρώνει ή να κοκκινίζει, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι πως έχει ζεσταθεί και σε αυτή την περίπτωση απλά αφαίρεσε κάποιο ρούχο.

Φυσικά, η θερμοκρασία είναι ενδεικτική και κάθε σπίτι αλλά και περιοχή διαφέρει. Το σημαντικό είναι το μωρό σου να είναι σε ζεστό μέρος και ντυμένο καλά.

 

Photo by Shelby Miller from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES