“Μαμά θυμάσαι την καλοκαιρινή σου μακαρονάδα με την φέτα? Σου στέλνω την χειμερινή της εκδοχή.”

Με αυτό το μήνυμα της κόρης μου ξεκίνησε η αναζήτηση ίσως της πιο διάσημης μακαρονάδας των τελευταίων ετών. Η Φιλανδή μπλόγκερ Jenni ακα liemessa.fi, δημιούργησε αυτή την συνταγή πριν από 18 μήνες και με το hashtag #uunifetapasta έκανε σχεδόν όλους τους κατοίκους της Φινλανδίας να την μαγειρέψουν. Οι πωλήσεις φέτας αυξήθηκαν 300%, και τα υλικά για την συνταγή εξαντλούνταν καθημερινά με την συνταγή να έχει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές. (Η Φινλανδία έχει 5,5 εκατομμύρια κατοίκους.)

Η αρχική συνταγή της μακαρονάδας με την φέτα ήταν στα φινλανδικά, οπότε δεν ήταν πραγματικά διαθέσιμη για το παγκόσμιο κοινό. Αυτό μέχρι που η αμερικανίδα blogger και σεφ @grilledcheesesocial έμαθε για την συνταγή από έναν φίλο φινλανδό σεφ και μετέφρασε τη συνταγή. Τώρα τα μακαρόνια με την ψητή φέτα είναι viral σε όλο τον κόσμο. Φυσικά δεν ξεχνάει ότι εκτός την  @grilledcheesesocial – MacKenzie Smith, και η Yumna – @feelgoodfoodie που αγαπά το TIKTOK βοήθησε να γίνει viral η συνταγή της και να φτάσει μέχρι και εμάς.

Η συνταγή είναι πάρα πολύ εύκολη και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά σκληρού σίτου

400 γρ. τυρί φέτα (η συνταγή λέει 200 εμείς αγαπάμε φέτα και θέλουμε πάντα περισσότερο)

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κόκκινη πιπεριά τσίλι

500 γρ. Ντοματίνια

4 σκελίδες σκόρδου 

μαύρο πιπέρι

αλάτι

1 μάτσο φρέσκα φύλλα βασιλικού

Προετοιμασία

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο κάτω μέρος του ταψιού.

Τοποθετούμε ολόκληρο το κομμάτι φέτας.

Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά τσίλι, την προσθέτουμε πάνω από τυρί και ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω.

Κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όπου προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο το λάδι το αλάτι και το πιπέρι.

Τα προσθέτουμε στο ταψί γύρω από το τυρί φέτα.

Ψήνουμε στους 200 C για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

Αυξάνουμε τη θερμότητα στους  225 C, μετακινώντας το ταψί στην επάνω σχάρα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες μαγειρέματος.

Σπάμε τη φέτα και ανακατεύουμε με τις ντομάτες.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και προσθέτουμε άφθονα φύλλα βασιλικού.

Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση! Στο δικό μας τραπέζι εξαφανίστηκε!

https://www.tiktok.com/@cookingwithayeh/video/6923382003559615746?lang=en&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Photo by Mae Mu on Unsplash

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES