6 τρόποι να κερδίσεις χρόνο ως μαμά

Best of internet

Γεια σου μαμά!

Ξέρω ότι δεν έχεις χρόνο και γι’ αυτό θέλω να σε βοηθήσω να κερδίσεις λίγο περισσότερο. Είναι αλήθεια ότι είσαι φορτωμένη με πολλές ευθύνες. Έχεις το σπίτι, τα παιδιά, τον σύζυγο, τα ρούχα και σαν μην φτάνουν αυτά έχεις και τη δουλειά σου.

Είμαι και εγώ γονιός και ξέρω πως είναι. Για αυτό δοκίμασε αυτές τις 6 συνήθειες και σύντομα θα είσαι ευγνώμων στον εαυτό σου.

1) Σήκω πριν την ώρα που συνήθως ξυπνάνε τα μικρά σου

Όσο δελεαστικό και αν είναι να ξυπνήσεις μαζί τους, αν δεν φροντίσεις τον εαυτό σου πρώτα, θα αισθάνεσαι ότι τον παραμελείς… και αυτό θα σε κάνει να νιώθεις ότι πάλι δεν έχεις προλάβει κάτι.

2) Γράψε αυτά που πρέπει να κάνεις σήμερα

Γιατί να μην κάνεις κάτι τόσο απλό, που αποδεδειγμένα μας βοηθάει να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην εργασία μας; Δε θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά θα κάνει το μυαλό σου να σκέφτεται πιο καθαρά και να ανησυχεί λιγότερο.

Έτσι θα χάνεις λιγότερο χρόνο ανάμεσα σε διαφορετικές εργασίες. Απλώς λοιπόν, πάρε ένα χαρτί και γράψε τα 10 πράγματα που έχεις να κάνεις σήμερα.

3) Προγραμμάτισε σωστά τα ψώνια του σπιτιού

Έχω δει πολλά ζευγάρια να πηγαίνουν 3 και 4 φορές τη βδομάδα στο σουπερμάρκετ… και άλλες τόσες σε άλλα σχετικά καταστήματα.

Βρες ένα δίωρο μέσα στην εβδομάδα, που είναι κατάλληλο για σένα και πήγαινε τότε για όλα τα ψώνια του σπιτιού. Αν είναι εφικτό, ζήτησε βοήθεια από κάποιον είτε να έρθει μαζί σου, είτε να κρατήσει τα παιδιά για αυτές τις δύο ώρες.

4) Μαγείρεψε για πολλές μέρες

Όπως μπορείς να πηγαίνεις μια μέρα για ψώνια, έτσι μπορείς να ελαττώσεις και τις μέρες που μαγειρεύεις, αν οργανωθείς και μαγειρεύεις ταυτόχρονα περισσότερα από ένα φαγητά. Μετά μπορείς να τα αποθηκεύεις και να εξοικονομήσεις χρόνο από τις επόμενες μέρες.

Ξέρω ότι το φρέσκο ζεστό φαγητό είναι πολύ ωραίο πράγμα, αλλά η ψυχική σου ηρεμία είναι ακόμα πιο ωραία!

Έξτρα: φτιάξε μόνη σου μερικά υγιεινά σνακ, έτσι θα έχεις πάντοτε κάτι να φας αν πεινάσεις, χωρίς να αγχώνεσαι για το φαγητό.

5) Μάθε στα παιδιά να σε βοηθάνε

Ξέρω ότι αυτό το σημείο είναι κάπως δύσκολο, ειδικά αν είσαι μαμά στο πρώτο παιδί. Είναι χρονοβόρο να διδάξουμε τα παιδιά μας. Στην αρχή φαίνεται πραγματικά βουνό!

Ωστόσο, όταν θα αρχίσουν να συμμετέχουν και να βοηθάνε ουσιαστικά, τότε θα είσαι ευγνώμων που τους το έμαθες.

6) Ζήτησε βοήθεια!

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μαμάδες… μερικές ζητάνε τόση βοήθεια που γίνονται βάρος σε κάποιον άλλον. Μερικές δεν ζητάνε καθόλου, με αποτέλεσμα να κουράζονται και να μοχθούν αβάσταχτα.

Αν έχεις αναστολές να ζητήσεις βοήθεια, συζήτησέ το με κάποιον δικό σου άνθρωπο ή με κάποιον ειδικό. Οι κοινωνίες οργανώθηκαν πριν από όλα για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ώστε να είμαστε πιο ασφαλείς και να μεγαλώνουμε περισσότερα και πιο υγιή παιδιά.

 

Όταν θες να αλλάξεις κάτι συζήτησέ το. Κάποιος θα έχει μια καλή ιδέα. Κάποιος θα έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και θα είναι σε θέση να σε βοηθήσει με την εμπειρία του.

 

Νάσος Θεοδοσόπουλος

Master life & Executive coach

Owner of Nasos T. | Coaching & Training

Founder of NTMETHOD coaching framework

 

 

 

 

 

 

 

 

Εξωτερική Photo – Daria Obymaha from Pexels

Νάσος Θεοδοσόπουλος
Νάσος Θεοδοσόπουλος
Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη!
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES