Όταν αναφερόμαστε στο French style στο μυαλό μας έρχονται αμέσως κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του.

Πλεξούδες, τσάντες καλάθια, έντονα eye liners, είναι χωρίς αμφιβολία μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία του γαλλικού στυλ. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την γαλλική φινέτσα. Ποιο είναι αυτό; Οι μακριές αφέλειες.

Το συγκεκριμένο hair look ανεξάρτητα από την προέλευσή του, είναι ένα χτένισμα που φαίνεται απίστευτα κομψό και γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους κύκλους ομορφιάς. Και μπορεί για όλες εμάς που έχουμε μακριά μαλλιά αυτό το haircut  να αποτελεί ρίσκο, καθώς σε περίπτωση που το μετανιώσουμε θα χρειαστεί λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να ξανά μακρύνουν, αλλά αξίζει να το δοκιμάσουμε .Μπορούμε να κάνουμε ένα ελαφρύ κόψιμο που, ναι μεν θα κάνει την διαφορά στο hair look μας ,αλλά δεν θα χρειαστεί να θυσιάσουμε πολλά από τα μακριά μας μαλλιά.

Ωστόσο, αν διαβάζοντας αυτό το κείμενο σκέφτεστε σοβαρά να ακολουθήσετε το συγκεκριμένο hair trend, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας για να μην κλαίτε για την χαμένη κόμη σας. 

Η Chloe Μckiver, μία από τις κορυφαίες hairstylist,  μας λέει όλα όσα πρέπει να προσέξουμε πριν αποφασίσουμε να κόψουμε μακριές αφέλειες.

Οι 7  top συμβουλές του hair expert
  • Πριν αποφασίσετε να κόψετε μακριές αφέλειες βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι. Εάν είστε πρόθυμοι να επιμελείστε καθημερινά το νέο σας hair look , τότε οι μακριές αφέλειες είναι ιδανικές για εσάς. Μπορεί να προσδίδουν πολύ στυλ , αλλά εάν τα μαλλιά σας δεν κάθονται φυσικά όπως θέλετε, πρέπει να σκεφτείτε εάν έχετε τον απαραίτητο χρόνο και την υπομονή για να τις επιμελείστε τα πρωινά. Αυτό δε είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για μακριά μαλλιά, καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος.
  • Σκεφτείτε προσεκτικά προτού αποφασίσετε να κόψετε κοντές αφέλειες, καθώς δεν μπορούν εύκολα να πιαστούν και να κρυφτούν προς τα πίσω. Από την εμπειρία μου, έχω ανακαλύψει ότι οι κοντές αφέλειες ταιριάζουν σε οβάλ και στρογγυλά πρόσωπα, όταν όμως πρόκειται για μακριές φράντζες με περιθώρια οι συγκεκριμένοι κανόνες δεν ισχύουν. Το αποτέλεσμα εξαρτάται πλήρως από το άτομο.
  • Προτού κάνετε την αλλαγή συζητήστε το προσεκτικά με το κομμωτή σας για να βεβαιωθείτε ότι επιλέξατε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σχήμα του προσώπου σας  για να αναδείξετε  σωστά τα χαρακτηριστικά του. Για παράδειγμα, οι πιο μακριές αφέλειες μπορούν να αναδείξουν τα ζυγωματικά ή τη μύτη σας. Επιπλέον αυτό το haircut κάνει τα μακριά πρόσωπα να δείχνουν πιο μικρά.

 

Διαβάστε τις υπόλοιπες 4 συμβουλές στο elle.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES