Κοιτάζοντας και μόνο τις φωτογραφίες αυτού του σπιτιού, με αναφορές σε διάφορες περιόδους στην διακόσμηση και με πολλές γεωγραφικές επιρροές, δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε που βρίσκεται!

Αυτό που φαίνεται να είναι μια κομψή σύγχρονη γκαλερί στην Σαντορίνη είναι στην πραγματικότητα το οικογενειακό σπίτι της καλλιτέχνιδας και του διακοσμήτριας εσωτερικών χώρων Phoebe Rolleston, του συζύγου της George Rolleston και των παιδιών τους Humphry (7), Louis (5) και William (3), που βρίσκεται έξω απο την Μελβούρνη στο προάστιο του Glen Iris.

Την ιδιόμορφη κατοικία της δεκαετίας του ’80, κλήθηκε να ανακαινίσει η αρχιτέκτονας Lucy Bowen που μεταμόρφωσε εντελώς το σπίτι.

Όταν η καλλιτέχνης και ο σύζυγός της, George Rolleston, μπήκαν για πρώτη φορά σε αυτό το σπίτι το 2014, ένιωσαν αμέσως ότι αυτό θα ήταν το σπίτι τους. Ήταν ένα από τα πρώτα σπίτια που είδαν και το αποφάσισαν σχεδόν αμέσως. Τους άρεσε αμέσως η αίσθηση του σπιτιού, και μόλις το ζευγάρι μετακόμισε, όλα πήγαν στη θέση τους. Γέμισε γρήγορα με όλα τα πράγματα που αγαπάνε, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου τους μωρού Humphry, που έκανε τα πρώτα του βήματα εκεί την εβδομάδα που μετακόμισαν, εκμηστηρεύτηκε η Phoebe στην σελίδα thedesignfiles.net.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει σε αυτό το σπίτι είναι οι γοητευτικές εκλεκτικές επιρροές στον σχεδιασμό του. Πιστεύεται ότι τι σπίτι χτίστηκε το 1980 και ανακαινίστηκε πολλές φορές από τότε. Περιέχει ιαπωνικά στοιχεία, παράλληλα με κάποια της δεκαετίας του ’80, και μια πρόσοψη που μοιάζει με σκανδιναβικό καταφύγιο. Αυτή η μίξη είναι που κάνει τους ιδιοκτήτες του να το λατρεύουν.

Η αρχιτέκτονας Lucy Bowen ασχολήθηκε με το σχεδιασμό της ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης που περιείχε το δωμάτιο και το γραφείο. Το υπάρχον σαλόνι, η τραπεζαρία και η κουζίνα επανασχεδιάστηκαν επίσης με μια νέα ζωή και στυλ. Νέα υλικά και υφές εισήχθησαν για να δημιουργήσουν ένα χαλαρό περιβάλλον κατάλληλο για τη νέα οικογένεια, και μια πισίνα προστέθηκε επίσης στην πίσω αυλή.

Δίνοντας στο σπίτι την αισθητική της Σαντορίνης χρησιμοποιώντας φυσικές υφές, όπως ρατάν, τσιμέντο, τραβερτίνη και φυσικά, οι έντονοι λευκοί τοίχοι με το απαλό πράσινο τελείωμα στις πόρτες. Σχεδόν όλα τα χρώματα αναμίχθηκαν προσωπικά από την Phoebe, η οποία έκανε όλη τη διακόσμηση, και πέρασε αρκετό χρόνο διασφαλίζοντας ότι το απαλό πράσινο ήταν τέλειο!

Άρθρο της Lucy Feagins στην σελίδα thedesignfiles.net

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES