Αυτός είναι ο λόγος που τα βρεφικά milk baths ακούγονται όλο και περισσότερο τελευταία

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 27-01-2021

Ο θηλασμός δεν είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να επωφεληθεί ένα βρέφος από το μητρικό γάλα. Και όμως, τα milk baths έχουν αρχίσει να γίνονται ολοένα και πιο διαδεδομένα. Βασικά, πρόκειται για μία πρακτική που είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων και τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Φυσικά, δεν λέμε να βάλεις το μωρό μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη γάλα ως μία άλλη Κλεοπάτρα. Όμως, αρκεί λίγο από το μητρικό γάλα ώστε να κάνει το μπάνιο του μωρού μία χαλαρωτική εμπειρία.

Όπως αναφέρει η παιδίατρος και συγγραφέας βιβλίων για νέους γονείς, Tanya Altmann, το βρεφικό γάλα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για το δέρμα του μωρού. «Τα αντισώματα που περιέχει το μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσουν σε μικρούς ερεθισμούς, όπως για παράδειγμα από την πάνα. Μία με δύο σταγόνες είναι αρκετές», αναφέρει.

Τα οφέλη για το δέρμα του μωρού

Λίγο μητρικό γάλα μπορεί να βοηθήσει στην ξηρότητα του δέρματος, σε μικρής έκτασης σπυράκια και σε μικρό-ερεθισμούς.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Αρχικά, βάλτε λίγο από το γάλα στη βρεφική μπανιέρα. Τοποθετήστε το μωρό μέσα σε αυτή και με το χέρι σας απλώστε το νερό στο δέρμα του μωρού. Μετά από περίπου 15’, βγάλτε το μωρό και απλά στεγνώστε το με μία πετσέτα. Τέλος, βάλτε λίγη βρεφική λοσιόν για μετά το μπάνιο στο χέρι σας και απλώστε τη ομοιόμορφα στο δέρμα του.

 

Disclaimer: Φυσικά, το μητρικό γάλα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική και τις συμβουλές του παιδιάτρου. Αναφέρουμε απλά πως είναι ένας φυσικός τρόπος να καταπραϋνθούν μικροερεθισμοί. Αν οι κοκκινίλες επιμένουν ή μεγαλώνουν σε έκταση, τότε ειδοποιήστε άμεσα τον παιδίατρο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES