Βρισκόμαστε στον τρίτο μήνα καραντίνας και όπως μας είχαν συμβουλέψει τις γιορτές οι ειδικοί, ο ασφαλέστερος τρόπος να περνάμε λίγο χρόνο με την οικογένεια και τους αγαπημένους μας φίλους χωρίς να κινδυνέψουμε να μολυνθούμε ή να διασπείρουμε τον κορωνοϊό, είναι η δημιουργία μιας “social bubble”, της ξακουστής «κοινωνικής φούσκας».

Μια πολύ ωραία ιδέα για όταν μπορέσουμε να δούμε ξανά τους αγαπημένους μας φίλους είναι το grazing table.

Το grazing table είναι ένα “σκηνικό” φαγητού πάνω σε ένα τραπέζι, όπου τοποθετούνται δημιουργικά, αλλαντικά, τυριά, φρούτα, λαχανικά σνακ και ότι άλλο μας αρέσει να τρώμε και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διακοσμητικό στοιχείο. Με τη σωστή τοποθέτηση, το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και πολύ “φωτογραφικό”. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει πολύ συζήτηση για αυτό, αφού ακόμα και το Pinterest αναφέρει ότι οι αναζητήσεις για grazing table αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες κατα 153%.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις το grazing table.

Ο πρώτος και πιο κύριος λόγος είναι οτι δεν θα περάσεις όλη την ημέρα στην κουζίνα όταν θέλεις να καλέσεις τους φίλους σου στο σπίτι. Δεν θα ξοδέψεις πολλά χρήματα και ότι περισσέψει θα μπορέσεις να το αποθηκεύσεις για κάποια άλλη ημέρα. Το grazing table μπορεί να γίνει όσο ακριβό ή φθηνό θέλεις. Το έχουμε δει με τυριά, αλλαντικά, πατατάκια, ποπ κορν, καραμέλες, φρούτα, λαχανικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό, τι θέλεις. Η παρουσίαση του είναι από μόνη της μια παράσταση. Οι φίλοι θα εντυπωσιαστούν τόσο πολύ με τις δημιουργικές σας δεξιότητες, όταν στην πραγματικότητα απλώς τοποθετήσατε το φαγητό στο τραπέζι με δίσκους και καφέ χαρτί συσκευασίας. Απλά εξαιρετικό!

7 συμβουλές ειδικών για ένα πετυχημένο grazing table

  1. Η βάση του grazing table είναι εξαιρετικά σημαντική. Επιλέξτε ένα τραπέζι που έχει ενδιαφέρον, αν δεν σας ταιριάζει το τραπέζι καλύψτε το με ένα ιδιαίτερο τραπεζομάντηλο.
  2. Η θέση που θα το τοποθετήσετε. Αφήστε χώρο για τους επισκέπτες να περνάνε γύρω από το τραπέζι. 
  3. Ανακατέψτε πιάτα σερβιρίσματος, δίσκους και βάσεις που δημιουργούν ωραία οπτική για το φαγητό.
  4. Χρησιμοποιήστε φανταχτερά μαχαιροπίρουνα και σκεύη σερβιρίσματος.
  5. Επιλέξτε ποικιλία υφών κατά την επιλογή των φαγητών.
  6. Μην αφήσετε καθόλου κενό χώρο. Συμπληρώστε τυχόν κενά με πράσινο, κλαδάκια από βότανα, ξηρούς καρπούς ή λουλούδια.
  7. Διατηρήστε τις επιλογές φαγητού σε μικρό μέγεθος. Μην συμπεριλάβετε τρόφιμα που είναι πολύ μεγάλα ή πολύ “ακατάστατα”. Ο απώτερος στόχος ενός grazing table είναι να είσαι σε θέση να φας λίγο από τα πάντα.

Τι επέλεξα στο δικό μου grazing table:

Λουλούδια 

Ζάμια

Γυψοφίλη

Δυόσμος

Τυριά 

Γκούντα

Γραβιέρα

Κατσικίσιο

Παρμεζάνα

Αλλαντικά

Prosciutto

Γαλοπούλα

Μορταδέλα

Σαλάμι 

Ελιές 

Σοκολάτα

Ψωμιά

Κράκερ 

Κριτσίνια

Μπακέτα

Φρούτα

Σταφύλια

Σύκα

Μήλα

Φράουλες

Αποξηραμένα βερύκοκα

Αποξηραμένα τσιπς μπανάνας

Λαχανικά

Καρότα

Ντοματίνια

Πιπεριές

Αγγούρια

Dips – Σάλτσες

Hummus

Hummus κόκκινης πιπεριάς

Μουστάρδα

Μαρμελάδα σύκο

Μέλι

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα

Cashews

Όσον αφορά την ποσότητα που θα πρέπει να υπολογίσουμε για τους καλεσμένους μας, μια καλή βάση είναι η εξής:

Κράκερ/ψωμί/κριτσίνια – 3 κράκερ/κριτσίνια/φέτες ανά καλεσμένο ανά ώρα

Φρούτα/λαχανικά – 100 γραμμάρια ανά άτομο

Αλλαντικά – 120 γραμμάρια ανά άτομο

Τυριά – 100 γραμμάρια ανά άτομο

Σοκολάτα – 60 γραμμάρια ανά άτομο

Dips/Σάλτσες – 60 γραμμάρια ανά άτομο

Μουστάρδα/Μαρμελάδα/Μέλι – 2 συσκευασίες από το κάθε ένα

Ξηροί καρποί/Αποξηραμένα φρούτα – μισό φλιτζάνι ανά άτομο

Image Credits: dawn-derbyshire.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES