Το σχολείο που το παιδί θα εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 22-01-2021

Κατά τη διάρκεια μίας ιδιαίτερης και δύσκολης χρονιάς γεμάτη προκλήσεις, ως μαμά θέλεις να κάνεις την καλύτερη επιλογή για το μικρό σου.

Το σχολικό περιβάλλον «δοκιμάστηκε» φέτος και το 2020 τα παιδιά πέρασαν πολύ λιγότερο χρόνο στις τάξεις. Σε μία τέτοια περίοδο λοιπόν, η επιλογή σχολείου είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ίσως, όμως, σε αυτήν τη συγκυρία η επιλογή να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τα ζητούμενα έχουν αλλάξει. 

Θέλεις το μικρό σου να εξελιχθεί «στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του» στο σχολείο και η Εκπαιδευτική Αναγέννηση είναι το σχολείο που δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες ώστε να το πετύχει.

Καλύπτει όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE) και θα προκαλέσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο το μυαλό του παιδιού σου.

Τι κάνει την Εκπαιδευτική Αναγεννηση να ξεχωρίζει; Και το σημαντικότερο. Πως αντέδρασε στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζήσαμε; Τα αντανακλαστικά και η οργάνωση του σχολειου την εποχή της τηλεκπαίδευσης είναι ο καλύτερος οδηγος για να επιλέξεις το σχολείο του παιδιου σου.

Οι δραστηριότητες

Στο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον του βρίσκονται οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις. Το παιδί θα έχει πλήρη ασφάλεια και θα έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με μία από τις ποικίλλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση διαθέτει πρότυπο εργαστήριο φυσικής/χημείας/βιολογίας, μεγάλες και ευήλιες αίθουσες, εργαστήριο τεχνολογίας.

Όμως, ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στις καλλιτεχνικές ανησυχίες του παιδιού, καθώς διαθέτει εργαστήρια εικαστικών, αίθουσα μπαλέτου και χορού, θέατρο, βιβλιοθήκη και αίθουσα μουσικής.

Επειδή όμως, νους υγιής εν σώματι υγιεί, το μικρό σου μπορεί να μάθει καράτε, στίβο, volley, μπάσκετ, τένις, κολύμβηση και mini soccer.

Στο Νηπιαγωγείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης οι μικροί μαθητές εντάσσονται ομαλά στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντούν μετά την οικογένεια. Στόχος των έμπειρων Νηπιαγωγών είναι η γνωστική, γλωσσική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών, η ενεργητική συμμετοχή τους, η εισαγωγή στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση, η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους και η καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους.

Στο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές θα εμπνευστούν από άριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους θα τους παρέχουν ουσιαστική παιδεία. Στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης οι μαθητές θα αφομοιώσουν πλήρως τη γνώση, θα καλλιεργήσουν κριτική ικανότητα και συνθετική σκέψη, θα ανιχνεύσουν κλίσεις και ενδιαφέροντα, θα υιοθετήσουν ηθικές αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά του παιδιού για ισορροπημένη προσωπική ζωή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία.

Η διάκριση Γυμνάσιο και Λύκειο της Χρονιάς στα Education Leaders Awards αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής προσπάθειας, του οράματος και της φιλοσοφίας του Σχολείου που δομείται από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εξασφαλίζει στους έφηβους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό που διαρκώς αλλάζει και στον οποίο καλούνται να προσαρμόζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά, ώστε να οικοδομούν στέρεα το μέλλον τους και να είναι κατ’ επέκταση ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι.

Στο Λύκειο, το πρόγραμμα σπουδών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διασφαλίζει τη σφαιρική παιδεία. Επιπλέον, αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσα από την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο εξωτερικό μέσα από το Διεθνές Πρόγραμμα G.C.E. A- Levels, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Λυκείου. Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων σε ποσοστό 100% φοιτούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής που είναι σε Κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το University of Cambridge, Imperial College London, UCL, KING’ S College London, The University of Manchester, University of Glasgow, University of Southampton, UCL κα., ενώ ένας στους τρεις μαθητές έχει εισαχθεί στα 10 Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου.

Οι Όμιλοι και Οι Διακρίσεις

Το Σχολείο δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να παρακολουθούν Ομίλους του ενδιαφέροντός τους και να συμμετέχουν σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς. Η ουσιαστική δουλειά που γίνεται στα προγράμματα των Ομίλων αποδεικνύεται από το πλήθος των διακρίσεων που έχει πραγματοποιήσει ένα σχολείο μόλις 18 ετών, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς διαγωνισμούς, αλλά και σε debate, συνέδρια, F1 in school, ρομποτική, σκάκι κλπ.

Στον Διαγωνισμό Education Leaders Awards oι μαθητές κατέκτησαν το Χρυσό Βραβείο στη Κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα» για την ανάπτυξη προϊόντος Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης. Αντίστοιχα, στην κατηγορία «Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων» διακρίθηκαν με το Αργυρό Βραβείο για τα Soft Skills και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο F1 in Schools.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραλείψουμε και τις συνεχείς διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και την εκπροσώπηση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής το 2019, το 2017, το 2015, το 2014 και το 2013.

Οι Ομάδες Ρομποτικής του Δημοτικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 κατέκτησαν την 3η θέση Πανελλαδικά καθώς και τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας.

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 η Μαθητική Ομάδα «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίθηκε στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με το Project «SKEye».

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση έχει ηχηρή παρουσία στις διοργανώνσεις F1 in schools, καθώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools, η ομάδα Omega Racing Team κατέκτησε την 9η θέση το 2017 στη Μαλαισία. Δύο χρόνια αργότερα, το 2019, η ομάδα «Arrows Racing Team» κατέκτησε το Βραβείο Γρηγορότερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi.

Τι γίνεται όμως με την τηλεκπαίδευση;

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του COVID – 19 ανταποκρίθηκε άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά έχοντας σε συνεχή προτεραιότητα την εκπαίδευση των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες.

Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα ψηφιακής διδασκαλίας και αξιοποιώντας την πλατφόρμα Microsoft Teams πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση τα online μαθήματα στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με γρήγορα αντανακλαστικά και έχοντας πάντα ως γνώμονα τη σταθερή και συνεχή επικοινωνία των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς.

Έμφαση στις Ξένες Γλώσσες

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται όμως και στις ξένες γλώσσες που έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών από το προνηπιαγωγείο και παραμένει υποχρεωτικό μάθημα έως και τη Γ΄ Λυκείου. Στόχος είναι οι μαθητές να έχουν κατακτήσει τα διπλώματα γλωσσομάθειας στην αγγλική, και στη γαλλική ή γερμανική γλώσσα έως και τη Γ’ Γυμνασίου.

Οι Παροχές

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στις παροχές του σχολείου, τόσο για τους μαθητές, όσο και για το οικογενειακό περιβάλλον τους. Συμβουλευτική υποστήριξη, νοσηλευτική υπηρεσία, σίτιση, μετακίνηση με σχολικά λεωφορεία, επαγγελματικός προσανατολισμός και διασύνδεση με Πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι μερικά μόνο από αυτά.

Ναι, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση το παιδί θα γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Θα μάθει να λατρεύει το σχολείο, τα αθλήματα και θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό του κάλεσμα. Θα αναπτύξει τα ταλέντα του και την προσωπικότητά του. Αλήθεια, τι παραπάνω να ζητήσει ένας γονέας;

 

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES