Μία παιδίατρος αποκαλύπτει τα 3 θέματα που δεν θα απασχολήσουν τόσο τους γονείς φέτος

Παιδιά

4moms team , 22-01-2021

Η Αμερικανίδα παιδίατρος Dr. Sara Kopple αναφέρει πως φέτος τον χειμώνα θα υπάρχουν λιγότερα κρυώματα, ψείρες αλλά και χτυπήματα στο κεφάλι. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την πανδημία που είναι σε εξέλιξη. Τα μέτρα προστασίας που τηρούν τα παιδιά μπορεί να τα προστατέψουν -εκτός από τη μετάδοση του κορωνοϊου- και από άλλα θέματα.

Ο κύκλος του κρυώματος

Υπάρχουν παιδιά που αρρωσταίνουν συχνά και ειδικά όταν ξεκινήσουν το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό, μπορεί να περάσουν όλον τον χειμώνα με τη μία ίωση μετά την άλλη. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Kopple, φέτος αναμένεται να περιοριστούν πολύ οι εποχιακές ιώσεις λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊο. Τα παιδιά φορούν μάσκες στο σχολείο και πλένουν συχνά τα χέρια τους. Αυτά τα δύο, συνεπάγονται λιγότερες αντιβιοτικά και αντιπυρετικά, ενώ και η γρίπη αναμένεται να είναι σε ύφεση φέτος.

Ψείρες και κόνιδες

Φέτος, αναμένεται οι γονείς να έχουν να αντιμετωπίσουν λιγότερα κρούσματα με ψείρες και κόνιδες. Καθώς τα παιδιά τηρούν τις αποστάσεις στο σχολείο, πολλοί γονείς θα περάσουν έναν …ξέγνοιαστο χειμώνα.

Χτυπήματα στο κεφάλι

Η Kopple χαρακτηριστικά αναφέρει πως δεν έχει «δει σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι ή διάσειση για περίπου έναν χρόνο τώρα». Με τα lockdowns, έχει μειωθεί πολύ το παιχνίδι των παιδιών σε γήπεδα και εξωτερικούς χώρους και έτσι έχουν μειωθεί και τα σοβαρά χτυπήματά τους που προέκυπταν από το παιχνίδι ή ένα άθλημα.

 

Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič from Unsplash

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES