Της Αναστασία Χαλκιοπούλου

Μία από τις παγκόσμια καθιερωμένες ημέρες μνήμης είναι η Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο Έρωτας, ο επίγειος θεός της αγάπης και της ερωτικής έλξης, γιος της θεάς Αφροδίτης σύμφωνα με την μυθολογία, γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου και μπορούν οι ερωτευμένοι να περάσουν με πολλούς όμορφους τρόπους την ημέρα εκείνη.

Παρόλες τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, είναι μία από τις λίγες γιορτές που μπορούν να γιορταστούν δίχως πρόβλημα καθώς είναι για δύο.  Ας δούμε παρακάτω κάποιες ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε εκείνη την ημέρα, να αρχίσουμε να το οργανώνουμε στο μυαλό μας για το τι θα χρειαστούμε, μιας και με το φόρτο που έχουν οι κούριερ, πρέπει να παραγγείλουμε από νωρίς τα δωράκια και ό,τι άλλο, από τα e-shop.

Κάρτες για του Αγίου Βαλεντίνου

Το κοινό γνώρισμα των καρτών είναι τα λόγια που την συνοδεύουν και είναι βγαλμένα από την καρδιά. Από ευχές μέχρι ποιήματα, με ρομαντικό τόνο ή με παθιασμένα λόγια, όλα επιτρέπονται όταν θέλουμε να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας. Κυκλοφορούν άπειρες κάρτες, όπου ακούγοντας την καρδιά σας και ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε να πούμε, θα βρείτε και την κατάλληλη για να το εκφράσετε.

Τι μπορούμε να κάνουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ό,τι σχεδιάζουμε να κάνουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, χρειάζεται να πηγάζει από την ιδιοσυγκρασία μας ως ζευγάρι.

Αν μείνουμε σπίτι, με χαμηλό φωτισμό, απαλή μουσική, κεριά, ροδοπέταλα και μπαλόνια Αγίου Βαλεντίνου, μπορούμε να φτιάξουμε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Ότι σχεδιάζουμε να κάνουμε (αφρόλουτρο, να χορέψουμε, να δούμε ταινία) μιας και ο έρωτας περνάει από το στομάχι, κάτι γλυκό και εύπεπτο σίγουρα χρειάζεται, όπως κρασί, φρούτα εποχής, γλυκά.

Αν επιλέξουμε να βγούμε, όταν το επιτρέψουν πάλι οι καιροί, υπάρχουν ιδέες πολλές: να θαυμάσουμε τον αστροφώτιστο ουρανό, ένα πικ-νικ σε ένα άλσος, μια βόλτα στην θάλασσα. Να δώσουμε ραντεβού σε ξενοδοχείο, σε ρεστοράν,  σε σινεμά, σε συναυλία. Ή μπορούμε να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα και να φύγουμε για λίγες μέρες σε έναν αγαπημένο μας προορισμό.

Δώρα Αγίου Βαλεντίνου

Όταν ξεκίνησε το έθιμο του Αγίου Βαλεντίνου, οι ερωτευμένοι συνήθιζαν να δίνουν στο αγαπημένο τους πρόσωπο, το ρομαντικό σύμβολο του κλειδιού που θα ξεκλείδωνε τις καρδιές τους. Αυτό το όμορφο που αισθανόμαστε, θέλουμε να το εκφράσουμε κάποιες φορές και με ένα δώρο, και να πάρουμε κάτι ξεχωριστό για τον άνθρωπο που αγαπάμε.

Σίγουρα κάθε χρόνο θα περνάνε σε όλους σκέψεις αμφιβολίας σχετικά με τις επιλογές των δώρων τους όπως, τι να διαλέξω για το ταίρι μου ή αν είναι πρωτότυπα τα δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου που έχω πάρει ως τώρα.

Όμως, μπορούμε να αντλήσουμε έμπνευση από το ταίρι μας που όταν συνδυαστεί με το γούστο μας, η επιλογή μας θα είναι σίγουρα πετυχημένη.  Αφού γνωρίζουμε το στυλ του, ξέρουμε που να κινηθούμε όσον αφορά τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα αξεσουάρ και ιδιαίτερα αν χρησιμοποιεί κάποιο στην καθημερινότητά του θα ξέρετε ακριβώς που να εστιάσετε.

Αν έχει κάποια ιδιαίτερη ασχολία, μπορείτε από αυτή να αντλήσετε πιθανά δώρα ( ηχεία Bluetooth για να ακούει μουσική, συνδρομή για συγκεκριμένο περιοδικό κ.α.). Εισιτήρια για παράσταση ή συναυλία που θα ήθελε να πάει είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος να περάσετε την μέρα σας.

Τέλος, μια ωραία ακόμα ιδέα είναι να δημιουργήσετε κάτι εσείς για το έτερον ήμισυ, όπως ένα φωτογραφικό άλμπουμ, ή ένα που να αφορά μια δικιά του συλλογή (εισιτήρια συναυλιών, διακρίσεις του σε αθλητικές δραστηριότητες.

 

Photo by Steve Halama from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES