Πώς να επιλέξεις τον κατάλληλο παιδίατρο

Παιδιά

4moms team , 21-01-2021

Το να επιλέξεις τον κατάλληλο παιδίατρο για το μικρό σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο παιδίατρος θα βοηθήσει το παιδί με τις ιώσεις, τα εμβόλια και άλλα θέματα υγείας που ίσως προκύψουν. Έτσι, πρέπει να είναι κάποιος που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και τον έχεις επιλέξει με μεθοδικότητα.

Πότε να ξεκινήσω να ψάχνω για παιδίατρο

Η απάντηση είναι: Ήδη από την εγκυμοσύνη. Μεταξύ της 28ης και της 34ης εβδομάδας καλό είναι να έχεις καταλήξει στον παιδίατρο. Θα έχεις τον χρόνο να κάνεις την έρευνά σου, να συνομιλήσεις μαζί του χωρίς πίεση και να αποφασίσεις αν σου ταιριάζει. Επίσης, όταν το μικρό σου θα έρθει στον κόσμο θα έχεις τόσα πολλά να ασχοληθείς που σίγουρα δεν θα έχεις χρόνο και γι αυτό.

Επίσης, είναι καλό ο γιατρός να παρακολουθεί το μωρό από την πρώτη του επίσκεψη ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα του ιατρικού ιστορικού του.

Πώς να επιλέξεις παιδίατρο

Μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, όμως δεν είναι.

  • Πάρε συστάσεις

Ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια για την επιλογή γιατρού, έτσι πρέπει να ξεκινήσεις από τα άτομα του κύκλου σου που εμπιστεύεσαι και μοιράζεστε τις ίδιες απόψεις.

  • Επικοινώνησε με τον ασφαλιστή σου

Μίλησε με τον ασφαλιστή σου καθώς μπορεί να έχει συμβαλλόμενους γιατρούς και να κάνει τις συστάσεις που χρειάζεται.

  • Η επίσκεψη

Κλείσε ένα ραντεβού για επίσκεψη στο ιατρείο του ώστε να δεις τον χώρο και συνομιλήσετε κατ’ιδίαν -αν αυτό είναι δυνατό εξαιτίας της πανδημίας. Συζητήστε για το θέμα του θηλασμού, της διατροφής του παιδιού και εξέφρασε ό,τι απορίες έχεις.

Αν ο παιδίατρος πληροί τις προϋποθέσεις σου και σου αποπνέει εμπιστοσύνη και οικειότητα, τότε δεν χρειάζεται να ψάξεις παρακάτω. Το σημαντικό είναι να ξέρεις πως είναι σύμμαχός σου και έχετε τις ίδιες απόψεις στα σοβαρά θέματα και να νιώθετε σιγουριά όταν σας μιλά.

 

Photo by Nynne Schrøder from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES