Η παρακάτω σούπα είναι για όσες από εμάς ψάχνουμε να κάνουμε την αποτοξίνωση που είναι ωφέλιμη για την κάθαρση των οργάνων μας και του επαναπρογραμματισμού.

H αγαπημένη μας γιατρός Άντζελα Σπανού που ασχολείται ενεργά με την Προληπτική Ιατρική-Διατροφή, προσεγγίζοντας κάθε νόσο διατροφικά, προτείνει αυτή την σούπα για όσες και όσους αισθάνονται φουσκωμένοι και θέλουν να κάνουν μια διατροφική επανακίνηση.

Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι βοηθά στην παραγωγή ενζύμων για την διάσπαση τοξινών και καρκινογόνων ουσιών ενω ταυτόχρονα καταπολεμά πολλές ασθένειες!

Γουλί

Είδος γογγυλιού, σαν λάχανο ή μπρόκολο σε γεύση, αποτελεί μοναδικό και πολύτιμο λαχανικό που προωθεί τον υγιή μεταβολισμό, την καλή λειτουργία  του εντέρου, την απώλεια βάρους και τόσα άλλα! Περιέχει ένα από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά, την γλυκοραφανίνη, μια ουσία που Πολέμα τα καρκινικά κύτταρα και μας προστατεύει από εσωτερική φθορά.

Σκόρδο & κρεμμύδι

Και τα δύο περιέχουν θειώδεις ενώσεις οι οποίες δεσμεύουν τοξίνες και βοηθούν στην ηπατική κάθαρση θεραπεύοντας το σώμα μας ταυτόχρονα με την αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση τους.

Κουρκουμάς & τζίντζερ 

Δυο ρίζες πολύτιμες οι οποίες προωθούν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας και περιέχουν στοιχεία αντιφλεγμονώδη που προστατεύουν από τις βλαβερές αντιδράσεις μέσα μας.

Κόλιανδρος

Αυτό το μικρό αλλά πολύτιμο βότανο δεσμεύει τον χαλκό και άλλα βαρέα μέταλλα από τους ιστούς για να μπορέσει να γίνει η έκκριση τους από το σώμα.

Γάλα φουντουκιού

Τα φουντούκια περιέχουν ανα 100 γρ 15 μg βιταμίνης Ε, το 100 % της ημερήσιας ανάγκης! Η βιταμίνη Ε είναι μια λιποδιαλυτή ουσία που προστατεύει το δέρμα μας από τις βλάβες των ελεύθερων ρίζων οξυγόνου, ενώ το επουλώνει. Επίσης περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φυλλικό οξύ, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και πολλές φυτικές ίνες.

Υλικά

1/2 κουνουπίδι

1 λάχανο γογγυλιού

2 καρότα

1 φλ. σπιτικό γάλα φουντούκι

2 κρεμμύδια

1/4 φλ. λάδι

1/2κγ κάρδαμο     

1 κ.σούπας κουρκουμά σκόνη                                                                         

3 σκελίδες σκόρδο στο γκριλ

2 κ.σούπας τζίντζερ φρέσκο ή 1 κουτάλια σκόνη

μανιτάρια πλευρώτους

κόκκινες πιπεριές

αλάτι πιπέρι                                                                                                                                                                 

φρέσκος κόλιανδρος

Οδηγίες

Σε ρηχό ταψί τοποθετούμε τα σκόρδα, τα πλευρώτους και τις πιπεριές. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε στο γκριλ για 20 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ως τη μέση νερό.

Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά & αφήνουμε για 15 λεπτά.

Όταν η σούπα είναι έτοιμη προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Πολτοποιούμε με μίξερ χειρός.

Ελέγχουμε την γεύση και ανάλογα διορθώνουμε.

Περνάμε από σίτα την σούπα για να αφαιρεθούν όλες οι ίνες από το γουλί.

Γαρνίρουμε με την ψητή πιπεριά και τον φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Αν θέλουμε προσθέτουμε στυμμένο λεμόνι.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES