Η ανάρτηση ενός δασκάλου που συγκίνησε τη Νίκη Κεραμέως

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 19-01-2021

Τηλέφωνο πήρε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έναν δάσκαλο σε δημοσικό σχολείο στο Κερατσίνι μετά από μία ανάρτησή του που έγινε viral. Έπειτα από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης ο Μάριος Μάζαρης, θέλησε να ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό ώστε να υποδεχθεί τα παιδιά στην τάξη. Αποφάσισε λοιπόν να γεμίσει με φωτάκια την τάξη και να τη στολίσει ώστε τα παιδιά να χαμογελάσουν μόλις μπουν σε αυτή.

Έβγαλε φωτογραφία το δημιούργημά του και την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook γράφοντας: Ποια μέρα μπορεί να πάει άσχημα , όταν ξεκινά έτσι ; Κάθε πρωί, φτάνω σχολείο πριν βγει καλά καλά ο ήλιος, βάζω τα φωτάκια στις πρίζες και περιμένω τα παιδιά. Μπαίνουν χαρούμενα, άλλα τρέχοντας, άλλα με αστεία, μια μαμά έψησε κουραμπιέδες και μας έστειλε, αφού η πρώτη εβδομάδα είχε άρωμα και φως Χριστουγέννων για μας. Ήταν η πρώτη μας εβδομάδα· η προσαρμογή ήταν εύκολη, τα παιδιά ενθουσιασμένα και η ανάγκη όλων να είμαστε μαζί. Από την άλλη, τι άλλο να περιμένει κανείς από τα παιδιά; Απίστευτη αγάπη. Σε λόγια, αγκαλιές, πράξεις, δεν έχω λόγια να εκφράσω το πόσο γεμάτος νιώθω. Όταν φεύγουν τα παιδιά, κάθομαι λίγο και χαζεύω τα φωτάκια. Το σχολείο θα είναι πάντα η πιο ζεστή απάντηση στο κρύο.

Η κίνηση αυτή από τον δάσκαλο σε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι προκάλεσε συγκίνηση στα social media και έγινε viral, με χρήστες να επισημαίνουν πως στα απλά πράγματα κρύβεται η ευτυχία. Κάτι το οποίο ανέφερε και στη δική της ανάρτηση η Νίκη Κεραμέως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δάσκαλο του δημοτικού στο Κερατσίνι. «Μικρές πράξεις μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των παιδιών μας» τόνισε η υπουργός.

Σε νέα του ανάρτηση, ο δάσκαλος δηλώνει: Δέχτηκα κλήση πριν λίγη ώρα από αριθμό άγνωστο, ρώτησα ποιος είναι, μου είπαν από το γραφείο της κα. Κεραμέως, σκέφτηκα ή μου κάνουν φάρσα ή με απολύουν. Τελικά ήταν η ίδια η υπουργός , με ρώτησε πώς είμαι , της είπα Έκπληκτος. Ήταν ευγενέστατη, μιλήσαμε κάμποση ώρα, έδειξε ενδιαφέρον, συγκίνηση για τις δράσεις μου, εγώ αναρωτιόμουν, σκεφτόμουν, τσιμπιόμουν, δεν ήξερα αν με παίρνει να κάνω κριτική , τελικά πέταξα 1-2 φράσεις καρφιά για τα σχολεία που έχουν χάσει τη ζεστασιά που είχαν άλλοτε, με άκουσε με σεβασμό κι εγώ χαμογελούσα που τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και μακάρι όλες μας οι σκέψεις, οι πράξεις και οι ζωές να είναι για το καλό των παιδιών. Την ευχαριστώ κι εύχομαι να δείχνει ενδιαφέρον πάντα για τα σχολεία, όλο και πιο πολύ, όλο και πιο ουσιαστικό.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES