Τα 3 πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς με τον ύπνο του μωρού

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 15-01-2021

Αν το μωρό σου αντιμετωπίζει προβλήματα στον ύπνο του και δεν κοιμάσαι και εσύ καλά, τότε να ξέρεις πως δεν είσαι μόνη σε αυτό. Πολλά μωρά είτε δυσκολεύονται να κοιμηθούν, είτε αρνούνται πεισματικά, είτε απλά θέλει να σε νιώθει δίπλα του. Όμως, το αποτέλεσμα παραμένει. Εσύ είσαι άυπνη και εξαντλημένη.

Τα τρία πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς σχετικά με τον ύπνο του μωρού:

Κοιμάται παντού εκτός από το σπίτι

Αν κοιμάται στο αυτοκίνητο ή τη βόλτα, τότε μάλλον δεν κοιμάται αρκετά στο σπίτι. Παρατήρησε για λίγες ημέρες την ώρα και το μωρό που κοιμάται περισσότερο ώστε να έχεις μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν για παράδειγμα κοιμάται πολύ στη βόλτα και μετά αρνείται, τότε ίσως είναι καλή ιδέα να μην το πηγαίνετε βόλτα κοντά στην ώρα του ύπνου του.

Κοιμάται εύκολα αλλά λίγο

Κοιμάται γρήγορα αλλά ξυπνά σε μισή ώρα; Μπορεί να φταίνε εξωγενείς παράγοντες όπως η θερμοκρασία, κάποιος θόρυβος, φως ημέρας ή απλά δεν καταφέρνει να κοιμηθεί καλά.

Αν κοιμάται λίγο μην προσπαθήσεις να το «κουράσεις» πριν τον ύπνο. Έρευνες έχουν δείξει πως τα πολύ κουρασμένα μωρά δεν κοιμούνται καλά και έχουν υπερένταση.

Κοιμάται πάντα σε συγκεκριμένη ώρα

Αυτό δεν είναι ακριβώς πρόβλημα, αλλά μπορεί να σε δυσκολέψει όταν είστε έξω, ή σε κάποιο ταξίδι. Προσπάθησε να διατηρήσεις ένα σταθερό πρόγραμμα, όπου κι αν είστε. Πάρε ένα αγαπημένο του αντικείμενο από το σπίτι -μία κουβέρτα ή ένα αρκουδάκι- ώστε να νιώθει μία ασφάλεια και να αποκοιμηθεί.

Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που να μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μωρά. Χρειάζεται απλά να το παρακολουθείς και να προσαρμόσετε την οικογενειακή ρουτίνα σας, σύμφωνα με τον ύπνο του. Μην διστάσεις να ζητήσεις συμβουλές από τον γιατρό σου και από άλλες μαμάδες.

 

Photo by Gigin Krishnan from Unsplash

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES