Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα στον φούρνο

Μαγειρευουμε

4moms team , 11-01-2021

Μυρωδάτος μπακαλιάρος, γλυκός και γευστικότατος από τον Γιώργο Τσούλη!

ΥΛΙΚΑ

1.5 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένα και κομμένα στα 2

150 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. κόκκους πιπεριού

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

150 γρ. δαμάσκηνα, ξερά

1 κιλό λευκά κρεμμύδια, καθαρισμένα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  2. Έπειτα, σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. απλώνουμε τις φέτες λεμονιού, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα δαμάσκηνα, τους κόκκους πιπεριού και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Ύστερα, με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο (χωρίς τα κρεμμύδια) πάνω από το μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

www.giorgostsoulis.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES