Μυρωδάτος μπακαλιάρος, γλυκός και γευστικότατος από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένα και κομμένα στα 2
150 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. δαμάσκηνα, ξερά
1 κιλό λευκά κρεμμύδια, καθαρισμένα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Έπειτα, σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ25εκ. απλώνουμε τις φέτες λεμονιού, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα δαμάσκηνα, τους κόκκους πιπεριού και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
- Ύστερα, με μία κουτάλα ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο (χωρίς τα κρεμμύδια) πάνω από το μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.