

Αν έχουν μείνει έστω και πέντε μελομακάρονα από τις γιορτές, τότε σου προτείνουμε αυτή την τέλεια συνταγή για cheesecake.
Η Ιωάννα Σταμούλου του Sweetly, γράφει στην athensvoice.gr τη συνταγή και εμείς ήδη ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε.
Υλικά για ένα τσέρκι διαμ.18 με 20 εκ.
Για τη βάση
4-5 μελομακάρονα πατημένα με ένα πιρούνι
Για την κρέμα του τυριού:
400γρ.τυρί κρέμα
200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. περίπου ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ.σούπας μέλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κουτ.γλυκού κανέλα
½ κουτ. Γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 βανιλίνη
4 ζελατίνες μικρές
3-4 κουτ.σούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ.σούπας κονιάκ
Για την επικάλυψη:
50γρ.κουβερτούρα
1 κουτ.γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη φόρμα με τον αποσπώμενο πάτο, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, σκεπάζουμε με το πάνω μέρος και το μαγκώνουμε με τη σούστα. Ρίχνουμε μέσα τα λιωμένα μελομακάρονα πιέζοντάς τα με την ανάποδη ενός κουταλιού να γίνουν μια συμπαγής βάση.
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 8-10 λεπτά να φουσκώσουν, τις στύβουμε με το χέρι και τις ρίχνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το χυμό του πορτοκαλιού. Τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το τυρί, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανιλίνη, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τέλος το μείγμα της ζελατίνης που στο μεταξύ έχει κρυώσει.
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα, το αδειάζουμε μέσα στη φόρμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί εντελώς.
Πριν σερβίρουμε λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή μέσα σε ένα τηγανάκι πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά και την ανακατεύουμε με το βούτυρο να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα, την παίρνουμε λίγη λίγη με ένα κουταλάκι και τη ρίχνουμε πάνω στο γλυκό δημιουργώντας ακανόνιστα σχέδια.
Το αφήνουμε πάλι στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και σερβίρουμε μεταφέροντας το γλυκό σε πιατέλα.