Η Νίκη Κάρτσωνα μιλάει για το FashionForaReason και μοιράζει αγάπη

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

“FashionForaReason..Ή αλλιώς, πάμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε”.

‘Ετσι περιγράφει η ίδια η Νίκη Κάρτσωνα το νέο της εγχείρημα. Αυτήν τη φορά, όμως, δεν πρόκειται για ένα ακόμη επιχειρηματικό της σχέδιο. Η Νίκη δεν χρειάζεται συστάσεις. Μετράει χρόνια στο χώρο της μόδας και της τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια διαπρέπει ως επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας. Έχει σχεδιάσει τη δική της σειρά ρούχων και έχει τη δική της αλυσίδα καταστημάτων ρουχισμού και αξεσουάρ (Καίσαρη 2 & Καίσαρη 3 Καλαμάτα, Κασαβέτη 19 Κηφισιά).

Φύσει αιδιόδοξη και ανήσυχη δεν σταματά στις επιτυχίες. Η Νίκη για όσους την γνωρίζουμε είναι πάνω απ’ όλα θετική και δοτική. Πριν ακριβώς έναν χρόνο δέχθηκα τηλεφώνημα της για να συζητήσουμε μια ιδέα που είχε, ένα καινούργιο διαφορετικό project που είχε από καιρό στο μυαλό της. Αντίκρυσα απέναντι μου μια γυναίκα να μιλάει με πάθος για την ανάγκη της να προσφέρει, για την ανάγκη να μοιραστεί, να βοηθήσει. Η Νίκη ήταν έτοιμη από καιρό. Η ιδέα είχε ωριμάσει στο μυαλό της. Το μόνο που έμενε ήταν να πάρει μορφή. Το μόνο που ήθελε ήταν μια “σπρωξιά”. Χαίρομαι γιατί ήταν και το δικό μου χέρι ένα από αυτά που την έσπρωξαν. Και εγένετο FashionForaReason, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στη δημιουργία κοινωνικού αντίκτυπου μέσα από τη μόδα. Ο στόχος; Να στηρίξει νέα κορίτσια που ζουν σε υποδεέστερες κοινότητες ή ορφανοτροφεία ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρα τους, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση τους, αναδεικνύοντας τις δυνατότητές τους, με προσανατολισμό τη σταδιοδρομία τους και την προετοιμασία τους ώστε να ενταχθούν στην επόμενη γενιά επαγγελματιών γυναικών.

Η ίδια η Νίκη Κάρτσωνα περιγράφει καλύτερα από τον καθένα το όραμα, το στόχο, τα κίνητρα:

“Θυμάμαι πριν από 2 χρόνια περίπου όταν έστειλα σε μία φοιτήτρια μία τσάντα γεμάτη καινούργια ρούχα, την αγάπη που εισέπραξα.

Την χαρά όταν ετοίμαζα τα ρούχα που θα της έστελνα. Όταν έψαχνα να βρώ φωτογραφίες της στα socialmedia για να δω τι θα της ταιριάζει περισσότερο. Την ανησυχία μου αν θα της άρεσαν οι επιλογές που είχα κάνει εγώ για εκείνη. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ, τη συγκίνηση όταν με πήρε η μητέρα της τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει.

Τότε κατάλαβα πως, η προσφορά ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω εγώ στον εαυτό μου. Τότε έδωσα υπόσχεση πως, κάποια μέρα αυτή η μικρή προσφορά θα γινόταν ένας σημαντικός στόχος  στη  ζωή μου.

Πέρασαν 2 χρόνια για να αποβάλλω τους φόβους μου. Πέρασαν 2 χρόνια για να ξεπεράσω την αγωνία για το αν θα βρεθεί κάποιος να πει κάτι αρνητικό για την συγκεριμένη ενέργεια.  Για την ανάγκη της επιβίωσης που έχει ο κόσμος  και όχι την στυλιστική εμφάνιση νεαρών κοριτσιών. Πέρασαν 2 χρόνια για να αποφασίσω πως είχε έρθει η στιγμή να εκτεθώ και να μιλήσω σε ανθρώπους που εκτιμούσα την γνώμη τους. Για να μου πουν αυτό που ήθελα να ακούσω και αυτό που θα με έκανε να πάω μπροστά… Σιγά σιγά…Χωρίς άγχος, χωρίς πίεση…

Γιατί όταν ο σκοπός είναι καλός, δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Οφείλουμε να είμαστε πιστοί σε αυτό που θέλουμε και σιγά σιγά, θα βρεθούν και άλλοι άνθρωποι που θα πιστέψουν σε αυτό που αγαπάμε εμείς. Θα βρεθούν εθελοντές, υποστηρικτές, θα βρεθούν χρήματα. Το θέμα είναι να μπορείς μέσα από την αγάπη  για την δουλεία σου να έχεις τη δυνατότητα να πρόσφέρεις.

Και αυτό είναι που ξεκινήσαμε μέσα από το FashionForAReasonνα κάνουμε.

Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι στην ηλικία που ακόμα η προσωπικότητά σου δεν είναι σταθερή, να σου αρέσει ο εαυτός σου.  Έχω περάσει από αυτή την ηλικία.. Ξέρω πόσο αυστηρή μπορεί να είσαι και με τον εαυτό σου αλλά και με τα άλλα κορίτσια που είναι outoffashion. Είναι η ηλικία που ξεκινάς τη φοιτητική ζωή. Είναι η ηλικία που θέλεις να τα κάνεις όλα. Τα σωστά αλλά και τα λάθη. Είναι η ηλικία που θέλεις να αρέσεις και που η εξωτερική εμφάνιση έχει μεγάλη σημασία.

Ξέρω επίσης πως, το μέσα μας  είναι αυτό που μας καθορίζει. Δουλεύω  με τον εαυτό μου άλλωστε πολλά χρόνια για να  μπορώ σήμερα να με αγαπάω. Ουσιαστικά και αληθινά. Με τις ατέλειες μου.

Υπάρχουν όμως φορές που η αγάπη και η αποδοχή μπορεί να ξεκινήσει και από έξω προς τα μέσα. Είναι εκείνες οι φορές που φοράς ένα καινούργιο ρούχο, κοιτάζεσαι στον καθρέπτη και νιώθεις τη σιγουριά πως μπορείς να πατήσεις γερά στα πόδια σου…

Και αυτό είναι  που θέλουμε να κάνουμε για εσάς κορίτσια! Να σας βοήθησουμε να καταλάβετε πως, ένα καινούργιο ρούχο μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση και τη μέρα. Μπορεί να μας φτιάξει ,μια ωραία γκαρνταρόμπα.  Μπορεί να μας φτιάξει την αυτοπεποίθηση. Να μας κάνει να τολμήσουμε…

Τη ζωή όμως τη φτιάχουμε εμείς…

Πόπη, Αλεξάνδρα, Ναδίνα, Αμαλία, Δήμητρα, Θέμη,  Σας Ευχαριστώ…”

 

Για περισσότερες πληροφορίες: fashionforareason.gr

Follow #myFFR on:

Instagram: fashionforareasongreece

Facebook: fashionforareasongreece

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES