H NordicLight είναι η εξέλιξη μίας επιχείρησης που ξεκίνησε το 1923 και κουβαλάει μέσα της την απόλυτη εξειδίκευση και εμπειρία στην εισαγωγή των καλύτερων θαλασσινών πρωτίστως από τις θάλασσες του βορείου Ατλαντικού.

Έχοντας σχέσεις σχεδόν εκατό χρόνων με τους μεγαλύτερους αλιείς και εκτροφείς, η NordicLight αποτελεί τον καλύτερο συνεργάτη για τα καλύτερα εστιατόρια, τους κορυφαίους Chef και όσους απολαμβάνουν την μαγειρική ως Chef.

Η Αλεξία Αδάμη, η οποία ηγείται με απόλυτη επιτυχία την εταιρεία που μας προμηθεύει με ό,τι εκλεκτότερο σε sea food, καλύπτοντας κάθε γαστρονομική προσδοκία,μας προκαλεί να κάνουμε ένα καταπληκτικό γιορτινό τραπέζι φέρνοντας στο σπίτι σου,τον εκλεκτότερο καπνιστό και φρέσκο σολομό και όχι μόνο…

Με αποκλειστικό προμηθευτή στην Σκωτία την extremely luxury Lochfyne Oysters ltd από όπου η Nordic Light εισάγει αεροπορικώς σολομό ελευθέρας βοσκής -που εκτρέφεται με απόλυτα πιστοποιημένες φυσικές τροφές- αλλά και king scallops, oysters, muscles, καπνιστό σολομό Βορείου Ατλαντικού, όλα επιλέγονται και τα προμηθεύονται κάθε εβδομάδα κατευθείαν από τα αλιευτικά.

Πετράδι του στέμματος της Nordic Light, η συνεργασία της με τον διάσημο οίκο Petrossian που της παρέχει τα απαράμιλλα σε γεύση χαβιάρια του Caviar beluga, Caviar Ossetra.

Πάντα κάναμε κατ’ οίκον διανομή, πόσω μάλλον τώρα που οι εποχές που διανύουμε το επιτάσσουν”  λέει η Αλεξία! 

“Λατρεύω τη συνταγή με σολομό και μανιτάρια από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου”,μας είπε η φίλη μας Αλεξία Αδάμη και φυσικά δε χάσαμε την ευκαιρία να της την ζητήσουμε!

Φιλέτο σολομού με duxelle μανιταριών και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης

  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 
    20′
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    8-10′
ΥΛΙΚΑ

2 φιλέτα φρέσκου σολομού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το duxelle μανιταριών:
250 γραμμάρια ασπρομανίταρα
250 γραμμάρια πορτομπέλο
250 γραμμάρια πλευρώτους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
50 γραμμάρια βούτυρο
Για την σάλτσα:
3 πιπεριές Φλωρίνης βάζου
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
3 κουταλάκια μουστάρδα με σιναπόσπορο
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά φρέσκο δυόσμο
1 κουταλιά φρέσκο άνηθο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα πορτομπέλο, τα πλευρώτους σε πολύ μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό βούτυρο.
Σοτάρετε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια έχουν χάσει όλα τα υγρά τους και μοιάζουν να παίρνουν την υφή πάστας, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο να λιώσει και τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Τοποθετείτε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, πρώτα με το δέρμα προς τα κάτω, για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Γυρνάτε τα φιλέτα για 1 λεπτό, τα αποσύρετε από το τηγάνι, τα τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 6-7 λεπτά.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα του σολομού σε ένα multi τοποθετείτε τις πιπεριές Φλωρίνης μαζί με το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σάλτσα.
Προσθέτετε την μουστάρδα με τον σιναπόσπορο και χτυπάτε για άλλο λίγο.
Όταν τα φιλέτα σολομού είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το duxelle μανιταριών, το φιλέτο σολομού από πάνω και την σάλτσα δεξιά και αριστερά του φιλέτου.
Τοποθετείτε λίγα φρέσκα μυρωδικά πάνω στο φιλέτο σολομού και σερβίρετε.

παραγγείλτε σήμερα ότι καλύτερο για το γιορτινό σας τραπέζι _

– 2107250003
[email protected]

order today the best for your holiday table _ – 2107250003 – [email protected]
 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Η Λέτα Γκαρέτσου είναι ένα κορίτσι της φύσης που προσπαθεί να βρει την ευτυχία στην πόλη!

Η Λέτα Γκαρέτσου είναι ένα κορίτσι της φύσης που προσπαθεί να βρει την ευτυχία στην πόλη!

“Η Δύναμη των Γυναικών “παίρνει θέση υπέρ της έκτρωσης στην Vogue Πολωνίας

“Η Δύναμη των Γυναικών “παίρνει θέση υπέρ της έκτρωσης στην Vogue Πολωνίας

Απολαύστε τη φύση με ένα πικνίκ συνοδεία του The Wine Barrel στην καρδιά του βουνού

Απολαύστε τη φύση με ένα πικνίκ συνοδεία του The Wine Barrel στην καρδιά του βουνού

Δέκα λεπτά την ημέρα αρκούν για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση

Δέκα λεπτά την ημέρα αρκούν για να είσαι σε καλή φυσική κατάσταση

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φίλησε την κόρη του στο στόμα και τα σχόλια έπεσαν “βροχή”. Είναι σωστό να φιλάμε τα παιδιά στο στόμα ή όχι;

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ φίλησε την κόρη του στο στόμα και τα σχόλια έπεσαν “βροχή”. Είναι σωστό να φιλάμε τα παιδιά στο στόμα ή όχι;

Ο Αλέξανδρος Παυλίδης μας μιλά για τη μέθοδο που ανέπτυξε που βοηθά τα παιδιά με δυσλεξία

Ο Αλέξανδρος Παυλίδης μας μιλά για τη μέθοδο που ανέπτυξε που βοηθά τα παιδιά με δυσλεξία

Τα παιδιά παραπονιούνται για σπυράκια από την πολύωρη χρήση μάσκας – Tι μπορούμε να κάνουμε;

Τα παιδιά παραπονιούνται για σπυράκια από την πολύωρη χρήση μάσκας – Tι μπορούμε να κάνουμε;

Πως επιλέγουμε το σωστό άθλημα για τα παιδιά μας

Πως επιλέγουμε το σωστό άθλημα για τα παιδιά μας

«Φέρε επαέ τα εγγόνια μου να βγάλομε μια φωτογραφία», είπε η γιαγιά και μαζεύτηκαν 100 άτομα!

«Φέρε επαέ τα εγγόνια μου να βγάλομε μια φωτογραφία», είπε η γιαγιά και μαζεύτηκαν 100 άτομα!