Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων και οι αγορές θα γίνονται μέσω «click away», όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Tο «click away» είναι μια διεθνής πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της εξυπηρέτησης των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, το «click away» είναι η παραγγελία των προϊόντων ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, η προπληρωμή τους και τέλος η παραλαβή από το κατάστημα σε διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο και σε προκαθορισμένη ώρα. 

Το «click away» προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  • Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας – πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Mιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπαθανάσης αποκάλυψε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του click away ότι θα πρέπει να αποδεικνύεται με μήνυμα ή με email ότι υπάρχει η συγκεκριμένη παραγγελία. «Δηλαδή στη μετακίνηση θα πρέπει να έχουμε πρώτα τον αριθμό 2 στο SMS και στη συνέχεια και το αποδεικτικό ότι πάμε να παραλάβουμε το συγκεκριμένο προϊόν». Όπως εξήγησε «αποδεικτικό είναι η βεβαίωση του καταστήματος ότι πάτε να πάρετε το συγκεκριμένο προϊόν».

«Όποιο μαγαζί έχει τη δυνατότητα, δημιουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να στείλει το αποδεικτικό για να πάμε να παραλάβουμε», συνέχισε ο κ. Παπαθανάσης ενώ τόνισε ότι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα μπορούν να εκμεταλλευτούν τα εργαλεία για να δημιουργήσουν.

«Το mail και το αποδεικτικό μπορεί να γίνει και να προκύψει από μία επιχείρηση που αποδεικνύει το ΑΦΜ της, το όνομά της και το γεγονός ότι έχει καταχωρηθεί η παραγγελία», εξήγησε ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κλειστά εμπορικά κέντρα δεν θα λειτουργήσουν. «Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο καταστήματα που έχουν εξωτερικό χώρο μπορούν να λειτουργήσουν», σημείωσε.

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES