Ο Άγιος Βασίλης στην Αμερική επικοινωνεί με τα παιδιά μέσω Zoom

Τεχνολογια

4moms team , 10-12-2020

Στην Αμερική βρήκαν έναν τρόπο ώστε να γίνονται οι συναντήσεις των παιδιών με τον Άγιο Βασίλη εν μέσω πανδημίας. Το Zoom δίνει και πάλι τη λύση, καθώς μπορεί οι μικροί μας φίλοι να μην μπορούν να καθίσουν στα πόδια του και να του πουν το δώρο που θέλουν, θα μπορούν όμως να συζητήσουν μαζί του διαδικτυακά.

Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο η «παράδοση» θα μείνει ζωντανή φέτος και όσοι υποδύονται τον Άγιο Βασίλη δεν θα χάσουν το μεροκάματό τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο 79χρονος Ντον Γουάιτ και η 73χρονη Μέρι Ρότζερς, που υποδύονται τον Άγιο Βασίλη και τη σύζυγό του εδώ και χρόνια. Οι δυο τους παραδέχονται πως παρότι πίστευαν ότι φέτος δεν θα έχουν καθόλου δουλειά, τελικά είναι πιο απασχολημένοι από ποτέ.  

«Περιμένουμε ότι φέτος θα τριπλασιάσουμε ή και θα τετραπλασιάσουμε το εισόδημά μας» λέει στο CNN ο Γουάιτ από την τραπεζαρία του σπιτιού τους, που την έχουν μετατρέψει σε στούντιο.   «Πιστεύαμε ότι δεν θα έχουμε καθόλου δουλειά φέτος και τελικά έχουμε περισσότερη από ποτέ. Ξεκινήσαμε νωρίτερα φέτος, πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών. Οι γονείς είναι απελπισμένοι να βρουν μια διασκέδαση και μια απασχόληση για τα παιδιά τους», εξηγεί ο 79χρονος.  

Οι χρεώσεις για τη συνάντηση

Κάθε χρόνο οι δυο τους εμφανίζονται με τις στολές τους σε εστιατόρια, μουσεία και εκδηλώσεις. Τώρα δέχονται 4-6 βιντεοκλήσεις την ώρα, για έως και 9 ώρες καθημερινά, από παιδιά σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ, που τους βρίσκουν μέσω της ιστοσελίδας τους. Η χρέωση για αυτή τη συνομιλία μέσω Zoom είναι από 49 δολάρια για πέντε λεπτά έως 69 δολάρια για 10 λεπτά.  

Δεν είναι βέβαια οι μόνοι που το κάνουν αυτό. Σε αντίστοιχες λύσεις έχουν καταφύγει μεγάλες εταιρείες, που κάθε χρόνο βάζουν τον Άγιο Βασίλη στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό τους, για να αυξήσουν την προσέλευση στα καταστήματά τους.  

Στα Macy’s για παράδειγμα, μπορεί φέτος να μην πάει ο Άγιος Βασίλης για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 160 χρόνια, αλλά μέσω ιστοσελίδας ο κόσμος μπορεί να βγάλει selfies μαζί του ή να παίξει παιχνίδια. Η αλυσίδα Sam’s Club στη δική της πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν συζητήσεις με τον Άγιο Βασίλη στα μέλη της που έχουν συνδρομή.  

Αλλά και η Cherry Hill Programs- εταιρεία που «στέλνει» τον Άγιο Βασίλη σε περισσότερα από 700 εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ και τον Καναδά- προσφέρει επίσης συζητήσεις μαζί του μέσω Ζoom. Το πακέτο των 99 δολαρίων περιλαμβάνει την κλήση, τη βιντεοσκόπηση της συζήτησης και δώρα. Η εταιρεία εκτιμά ότι φέτος θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες τέτοια ραντεβού.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES