Σε ό,τι ρυθμούς κι αν είσαι σχετικά με τη γυμναστική και τις προπονήσεις σου, σίγουρα εν μέσω lockdown αυτό έχει αλλάξει άρδην. Μπορεί να λάτρευες το spinning, το box και το cangoo, όμως τώρα χρειάζεται να αντικαταστήσεις για λίγο καιρό την αγαπημένη σου άσκηση και ίσως -γιατί όχι;- να γνωρίσεις τη νέα σου αγαπημένη μορφή άσκησης.

Ωστόσο, με τα γυμναστήρια να είναι κλειστά όλα είναι πολύ δύσκολα. Όμως, σου έχουμε τον απόλυτο guide ώστε να φτιάξεις ένα home gym για τις ημέρες της καραντίνας.

Βάρη για τα πόδια

Για έξτρα αντίσταση κατά τη διάρκεια των ασκήσεών σου, προμηθεύσου κάποια από τα βάρη που εφαρμόζουν πάνω στον καρπό ή τους αστραγάλους.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι ιδανικό για cardio άσκηση. «Χτίζεις» αντοχή και γυμνάζεται όλο σου το σώμα. Μπορείς να βρεις διάφορους συνδυασμούς ασκήσεων στο ίντερνετ και σίγουρα, αξίζει να έχεις ένα jump rope σπίτι σου ώστε να σε κρατά fit.

Βαράκια

Οι ασκήσεις με βάρη θα ενδυναμώσουν το πάνω μέρος του σώματός σου. Μπορείς να κάνεις πολλούς συνδυασμούς ασκήσεων και να γυμνάσεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες στα χέρια και την πλάτη σου.

Exercise Ball

Είναι απαραίτητο αξεσουάρ άσκησης ήδη από τα 60s και όχι άδικα. Μπορείς να κάνεις κοιλιακούς, πλάγιους κοιλιακούς, Russian twists και πολλά ακόμα για ενδυνάμωση. Φυσικά, είναι απαραίτητη αν λατρεύεις το pilates.

Kettlebell

Για σμίλευση χεριών και ώμων αλλά και πολλούς συνδυασμούς ασκήσεων, τότε τα Kettlebell χρειάζεται να βρουν μία θέση στο σπίτι σου.

Λάστιχα μηρών

Μπορεί να είμαστε σπίτι αλλά δεν σημαίνει πως αν θέλουμε να σφίξουμε γλουτούς και μηρούς δεν μπορούμε. Τα λάστιχα μηρών θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό.

Ιμάντες TRX

Είναι ιδανικοί για την ενδυνάμωση χεριών και πλάτης και γυμνάζεσαι χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός σου.

Άνετο στρώμα

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Προμηθεύσου ένα καλό στρώμα γυμναστικής ώστε να κάνεις ασκήσεις αλλά και διατάσεις στο τέλος.

Σάκο μποξ

Αν λατρεύεις το μποξ ή απλά θέλεις να εκτονώνεσαι, στην αγορά θα βρεις αρκετά οικονομικούς σάκους που είτε τους κρεμάς, είτε είναι δαπέδου. Βάλε δυνατά την αγαπημένη σου μουσική και …ξεκίνα.

 

Photo by Nataliya Vaitkevich from Pexels

 

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES