Υλικά ( για 30 κομμάτια)

1/2 φλ. ελαιόλαδο (100 γρ.)
χυμός και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσ. (50 γρ) ζάχαρη καρύδας 
1 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης σε σκόνη
1/3 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σκόνη 
60 γρ νερό
350 γρ αλεύρι βρώμης ( ή νιφάδες βρώμης περασμένες στο μούλτι)

Υλικά για το σιρόπι

200 γρ νερό
70 γρ. ζάχαρη καρύδας 
1 ξυλάκι κανέλα
το πορτοκάλι που έχουμε στύψει

Προετοιμασία για τα μελομακάρονα

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι μαζί με την ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε με το σύρμα. 
  2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
  3. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης μαζί με το μπέικιν
  4. Ζυμώνουμε ελαφρά (αν κολλάει ΔΕΝ προσθέτουμε άλλη βρώμη γιατί σε 10 λεπτά θα έχει σφίξει)
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
  6. Με ένα πιρούνι τα τρυπάμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά 

Προετοιμασία για το σιρόπι

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη καρύδας, το πορτοκάλι που είχαμε κρατήσει και το ξύλο κανέλας
  2. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά
  3. Βουτάμε μέσα στο καυτό σιρόπι ένα-ένα τα μελομακάρονα (μετράμε έως το 10), τα αφαιρούμε με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα
  4. Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά) και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι

Συνταγή της Μαρίας Κούρτη στην σελίδα syntagesgiadiabitikoys.blogspot.com

Photo by Lina Kivaka from Pexels

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES