Με το δεύτερο lockdown να είναι ήδη στην τρίτη εβδομάδα του ίσως έχεις παρατηρήσει και εσύ πως υπάρχει περισσότερη ένταση στο σπίτι.

Μένετε όλη οικογένεια σπίτι 24ώρες το 24ωρο και πρέπει να συνδυαστεί η τηλεργασία με την τηλεκπαίδευση αλλά και την καθημερινότητα. Είναι, λοιπόν,  απολύτως φυσιολογικό να δημιουργείται ένταση, ειδικά αν λάβεις υπόψιν και όλο το στρες που ούτως ή άλλως βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας.

Αν νιώθεις εκνευρισμό με τον σύντροφο ή τα παιδιά σου, μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό του. Είναι μία ιδιαίτερη περίοδος που είναι συναισθηματικά φορτισμένη για όλους.

Όταν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο αυτές οι έξι συμβουλές μπορεί να σου δώσουν ένα μικρό boost:

Μία ρουτίνα

Δημιούργησε μία ρουτίνα ώστε όλα τα πράγματα να γίνονται σε συγκεκριμένη ώρα και σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού ώστε ο καθένας να μπορεί να εργαστεί ή να κάνει online εκπαίδευση με ησυχία.

Πάρε χρόνο για τον εαυτό σου

Δημιούργησε χρόνο για σένα. Αυτό ισχύει για κάθε μέλος της οικογένειας. Είναι πολύ ωραία όταν περνάτε οικογενειακά χρόνο μαζί, όμως ο καθένας χρειάζεται και λίγο χρόνο μόνος του. Μουσική με ακουστικά, ένα επεισόδιο μίας αγαπημένης σου σειράς, γυμναστική ή ολιγόλεπτος διαλογισμός, θα δεις πως θα σε ωφελήσει σημαντικά.

Μίλησε σε κάποιον

Μίλησε γι αυτά που σε νευριάζουν ή σε προβληματίζουν με τον σύντροφό σου και προσπαθήστε ήρεμα να βρείτε μία κοινή γραμμή ή λύση. Επιπλέον, το να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου σε βοηθά ώστε να μην νιώθεις μοναξιά ή να τα υπεραναλύεις.

Family Projects

Αφού έχετε ακολουθήσει το Νο2 και έχετε περάσει λίγο χρόνο όλοι μόνοι σας «ενωθείτε» ξανά στο σαλόνι για μία fun δραστηριότητα ή κάποιο Project. Οργανώστε τις οικογενειακές σας φωτογραφίες και αποφασίστε ποιες θέλετε να εκτυπώσετε, μπορείτε να παίξετε ένα επιτραπέζιο, να φτιάξετε ένα παζλ ή απλά να χαλαρώσετε όλοι μαζί στον καναπέ βλέποντας μία ταινία.

Το μέλλον

Μιλήστε για τα σχέδιά σας για όταν τελειώσει το lockdown. Μία εκδρομή που θέλετε να πάτε ή μία outdoor δραστηριότητα. Εστιάστε σε κάτι ευχάριστο και θυμηθείτε πως κάποια στιγμή όλο αυτό θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε και πάλι σε μία καθημερινότητα που θα μπορούμε να βγαίνουμε χωρίς μηνύματα.

 

Photo: Unsplash –Motoki Tonn

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES