Νέα μελέτη αναφέρει πως η επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να διαρκέσει χρόνια

Ψυχολογία

4moms team , 24-11-2020

Μία νέα μελέτη από την Αμερική αναφέρει πως η επιλόχειος κατάθλιψη μπορεί να ξεπεράσει τους 12 μήνες. Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει πως με την πανδημία έχει αυξηθεί το στρες αλλά και η επιλόχειος κατάθλιψη στις νέες μητέρες. Η απομόνωση, η δύσκολη κατάσταση στο σπίτι, η οικονομική αβεβαιότητα φαίνεται να συμβάλλουν καθοριστικά.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Pediatrics και διεξήχθη σε δείγμα 5.000 Αμερικανίδων. Μελετητές από το National Institute of Health μελέτησαν τις Αμερικανίδες σε διάστημα τριών ετών και τα αποτελέσματα αναφέρουν πως αν νιώθεις και εσύ πως η επιλόχεια κατάθλιψη είναι ακόμη εδώ και μετά τα πρώτα γενέθλια του μωρού σου, τότε δεν είσαι μόνη.

«Η μελέτη δείχνει πως έξι μήνες δεν είναι αρκετό διάστημα για να εξαλειφθούν τα συμπτώματα», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας, Dr.Diane Putnick. «Τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την ψυχική και πνευματική υγεία μίας νέας μητέρας καθώς είναι καίριας σημασίας για τη ζωή και την ανάπτυξη του βρέφους».

Οι γυναίκες με υποκείμενα προβλήματα υγείας όπως ψυχικές ή διαβήτη κύησης είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερα επίπεδα συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά τη διάρκεια των τριών ετών που μελετήθηκαν.

 

Photo:  Unsplash –Anton Darius

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES