Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η πέμπτη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 24-11-2020

Έκλεισε από την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή της πέμπτης δόσης.

Η καταβολή της πέμπτης διμηνιαίας δόσης του επιδόματος παιδιού αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, με την πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ να κλείνει την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2020. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, για την κάλυψη των πληρωμών, εγκρίθηκε ποσό ύψους 191 εκατ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ειδικού Φορέα 1033-202 ΑΛΕ 2310506003 του οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την καταβολή του επιδόματος, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια». Όπως έχει γίνει γνωστό η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2020 θα καταβληθεί στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνο όσοι υπέβαλαν φετινή φορολογική δήλωση.

Να σημειωθεί πως για να χορηγηθεί επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί, καθώς οποιαδήποτε αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES