Καραντίνα σε επανάληψη, ας ξεκινήσουμε να μάθουμε μια νέα γλώσσα

Καντο Μονη Σου

4moms team , 11-11-2020

Το Duolingo είναι πλατφόρμα ελεύθερης εκμάθησης γλωσσών και πληθοποριστικής μετάφρασης κειμένων από τους χρήστες του. Η υπηρεσία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε, καθώς οι χρήστες προοδεύουν δια μέσου των μαθημάτων τους, ταυτόχρονα βοηθούν στη μετάφραση ιστοσελίδων και άλλων εγγράφων.[1][2] Με σημείο αναφοράς το Δεκέμβριο του 2013, το Duolingo προσέφερε μαθήματα Ισπανικών Λατινικής Αμερικής, Γαλλικών, Γερμανικών, Πορτογαλικών Βραζιλίας και Ιταλικών για αγγλόφωνους, καθώς επίσης και Αμερικανικών Αγγλικών για όσους μιλούν Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ιταλικά, Ολλανδικά, Ρωσικά, Πολωνικά, Τουρκικά, Ουγγρικά, Ρουμανικά, Γιαπωνέζικα, Χίντι και Ινδονησιακά. Είναι διαθέσιμη στο Διαδίκτυο, σε iOS και σε πλατφόρμες Android.

Το Duolingo είναι πρωτίστως μία πολύ έξυπνη ιδέα η οποία είχε την τύχη να υλοποιηθείς ε εξαιρετική εφαρμογή. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει, αν όχι ο βασικός τρόπος εκμάθησης ξένης γλώσσας, τουλάχιστον βασικό συμπλήρωμα αυτής της διαδικασίας.

Πρόκειται για μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί τον αποδεδειγμένα πιο σωστό τρόπο εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας: multimedia οπτικοακουστικό υλικό το οποίο συνδέει την εικόνα του αντικειμένου και της έννοιας με την αντίστοιχη λέξη της ξένης γλώσσας. Προσφέρει επιπλέον μία σειρά από διασκεδαστικά τεστ που δείχνουν καθημερινά στον χρήστη την πρόοδο που έχει κάνει, ενώ μπορεί να αναπροσαρμόζει το επίπεδο των μαθημάτων ανάλογα με το επίπεδο του «μαθητή». Προς το παρόν υποστηρίζονται μεταξύ άλλων αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, ιταλικά, ολλανδικά, τουρκικά, σουηδικά, νορβηγικά, ρωσικά κ.α.

www.duolingo.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES