Εβδομαδιαίος σχεδιασμός γευμάτων για πολυάσχολες μαμάδες

SOUL by ΒΙΒΗ

Πώς γίνεται το φαγητό στο τραπέζι, κάθε εβδομάδα να μην γίνεται βαρετό;

Όσες διαβάζουν και μαγειρεύουν κάθε μέρα στο σπίτι, ξέρουν πολύ καλά ότι το καθημερινό μαγείρεμα μπορεί να γίνει ο χειρότερος μας εχθρός. Οργανώνοντας το μενού της εβδομάδας, γλιτώνουμε χρόνο, χρήμα, άγχος, γκρίνια και εκνευρισμό. Ο προγραμματισμός των γευμάτων είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα. Αυτό που λειτουργεί σε εμένα μπορεί να μην λειτουργεί για εσένα. Ο στόχος είναι να βρούμε μια διαδικασία που να είναι ευχάριστη και αποτελεσματική.

Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι ποια ημέρα της εβδομάδας θα πηγαίνεις σούπερ μάρκετ, μανάβη και χασάπη. Αν πηγαίνεις Σάββατο, η Παρασκευή είναι μια καλή μέρα να ετοιμάσεις το μενού και να βάλεις στο παιχνίδι και τα παιδιά. Εγώ τις έχω βάλει για τα καλά και κάθε εβδομάδα έχουμε καινούργιες ιδέες. Η τελευταία ήταν να έχουμε θεματικές εβδομάδες με προτίμηση συνταγές από διάφορες χώρες που αγαπάμε το φαγητό. Η επόμενη εβδομάδα μας είναι αφιερωμένη στην Ιταλία. 

Αποφασίστε όλοι μαζί τις συνταγές και ετοίμασε την λίστα με τις αγορές σου. Ένα γενικό πλάνο βοηθάει πολύ στο να κερδίσουμε χρόνο.

 

Μεσημεριανό

Δευτέρα – Λαδερό 

Τρίτη – Κοτόπουλο

Τετάρτη – Όσπρια

Πέμπτη – Ζυμαρικά

Παρασκευή – Κιμάς

Σάββατο – Ψάρι

Κυριακή – Κρέας

Εκτός από το μεσημεριανό υπάρχει φυσικά και το πρωινό και το βραδινό γεύμα της οικογένειας. Μια τέλεια οργάνωση έχει και αυτά τα γεύματα στο μενού της εβδομάδας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά ότι μας περίσσεψε από τον μεσημεριανό γεύμα. Παράδειγμα αν έχουμε το μεσημέρι κοτόπουλο στον φούρνο, ότι έχει περισσέψει μπορούμε να το κάνουμε σαλάτα ή να το προσθέσουμε στα νουντλς ή σε μια ομελέτα.

Βραδινό

Δευτέρα – Σαλάτα 

Τρίτη – Νουντλς

Τετάρτη – Σούπα

Πέμπτη – Αυγά

Παρασκευή – Σάντουϊτς

Σάββατο – Σαλάτα

Κυριακή – Τορτίγια

Ο προγραμματισμός των οικογενειακών γευμάτων είναι σωτήριος. Ξοδεύοντας 30 λεπτά κάθε εβδομάδα δημιουργώντας τ0 πρόγραμμα των γευμάτων, μπορείτε να μειώσετε δραστικά τις δαπάνες της οικογένειας σας και να βεβαιωθείτε ότι τα οικογενειακά γεύματα είναι επιτυχημένα. Με τη συμμετοχή όλων στον προγραμματισμό των οικογενειακών μενού, μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι όλα τα γεύματα θα τα απολαμβάνουν όλοι.

Εκτυπώστε το παρακάτω πλάνο και κάντε τον δικό σας σχεδιασμό!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES