4 ενδείξεις πως έχεις μία υγιή σχέση με την κολλητή σου

Ψυχολογία

4moms team , 17-09-2020

Τι καλύτερο από το να ξέρεις πως με την κολλητή σου έχετε μία υγιή σχέση. Μία σχέση στην οποία ακούει η μία την άλλη και την υποστηρίζει. Συνήθως είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε μία τοξική σχέση από μία υγιή, όμως κάποιες άλλες είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Με την κολλητή σου έχετε μία ωραία σχέση αν:

Είστε ειλικρινείς και νιώθετε άνετα: Η σχέση σας βασίζεται στην ειλικρίνεια και ξέρετε πως δε θα παρεξηγηθείτε αν πείτε την αλήθεια για κάτι που σας ενοχλεί ή κάτι που σκέφτεστε. Επιπλέον, νιώθετε άνετε να είστε ο εαυτός σας και να λέτε αυτό που σκέφτεστε.

Διαφωνείτε σε κάποια σημεία: Το να έχετε διαφωνίες είναι πολύ λογικό. Το θέμα είναι όμως πως τις χειρίζεστε. Αν απλά λέτε αυτό που σκέφτεστε χωρίς υπεκφυγές, αλλά πάντα με σεβασμό, και δεν παρεξηγήστε, τότε έχετε μία υπέροχη και δυνατή φιλία. 

Έχετε κι άλλες παρέες: Το ότι είστε κολλητές δε σημαίνει πως δεν έχετε άλλους φίλους. Οι καλοί φίλοι δε σας καταπιέζουν και σας ενθαρρύνουν να περνάτε όμορφα. Άλλωστε, αυτό που θέλουν είναι να περνάτε καλά και να είστε ευτυχισμένες. Μπορεί να περνάτε χρόνο χωριστά, όμως η μία είναι τα πάντα για την άλλη.

Υπάρχει εμπιστοσύνη: Είναι σημαντικό σε μία φιλία να υπάρχει εμπιστοσύνη. Να ξέρετε πως μπορείτε να μιλήσετε για τα πάντα και να υπάρχει εχεμύθεια, αλλά και να γνωρίζετε πως δε θα σας κρίνει ή δε θα κάνει δεύτερες σκέψεις. Πρέπει να εμπιστεύεται η μία την άλλη και να νιώθετε πως μπορείτε να στηριχθείτε πάνω της.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES