3+1 τρόποι για να συνδεθεί ο μπαμπάς με το μωρό

Μπαμπάς

4moms team , 26-08-2020

Επί εννέα μήνες μεγάλωνε μέσα σας και προς το τέλος της κύησης, νιώθατε κάθε του κίνηση. Όταν το μωρό σας γεννήθηκε, ήθελε εσάς αποκλειστικά καθώς νιώθει ασφάλεια στην αγκαλιά σας. Ειδικότερα αν κάνετε αποκλειστικό θηλασμό, τότε οι δυο σας περνάτε την περισσότερη ώρα της ημέρας μαζί. Μόλις ξεκινήσει να αναγνωρίζει οπτικά ερεθίσματα, να σας χαμογελάει και να αλληλοεπιδρά μαζί σας, τότε τα παιχνίδια μαζί του είναι σίγουρα οι αγαπημένες σας στιγμές μέσα στην ημέρα.

Από την άλλη,οι μπαμπάδες μπορεί να αργήσουν να νιώσουν τη σύνδεση με το μωρό τους. Συνήθως, τη νιώθουν στην πρώτη αγκαλιά, ή μπορεί να περάσει και κάποιος καιρός μέχρι να το καταφέρουν.

-Προτρέψτε τον να αγγίξει, να αγκαλιάσει και να φιλήσει το μωρό σας. Η σωματική επαφή μπορεί να κάνει θαύματα.

-Αντί να έχετε το μωρό μαζί σας όσο κάνετε δουλειές, μπάνιο κλπ, αφήστε το με τον σύντροφό σας ώστε να επικοινωνήσουν. Μπορεί να του τραγουδήσει, να του μιλήσει ή ακόμη και να αντιγράφει κινήσεις του ως ένα παιχνίδι.

-Αν το ταΐζετε με το μπιμπερό, τότε μπορεί κάποια ταΐσματα να τα κάνει εκείνος.

-Αν πιστεύτε πως είναι απόμακρος, τότε συζητήστε μαζί του. Μιλήστε ήρεμα για τυχόν προβληματισμούς ή σκέψεις και αν εκείνος κρίνει πως χρειάζεται να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό, ενθαρρύνετέ τον.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES