

Της Έλλης Τερζόγλου
Ένα πολύ δροσιστικό επιδόρπιο με καταπληκτικό άρωμα και γεύση. Γρήγορη και εύκολη συνταγή, με λίγα υλικά.
Χορταστικό, νόστιμο και υγιεινό, πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτείνες, θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, έτοιμο σε 2’.
Ιδανικό σνακ για μεγάλους και παιδιά,
Για την κρέμα:
- 300γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
- 50γρ. μέλι
- ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη βάση:
- 2 φρυγανιές σουηδικού τύπου ή μπισκότα digestive
- 1κ.γ. μέλι
- Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα.
- Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές με το χέρι και τις βάζουμε σε ένα μπωλάκι αναμειγνύοντας και το μέλι.
- Το στήσιμο γίνεται ως εξής: βάση-κρέμα-βάση-κρέμα.
- Πασπαλίζουμε το ξύσμα λεμονιού.
Έλλη Τερζόγλου