Οι φίλοι μας είναι η περιουσία μας #ΠαγκόσμιαΗμέραΦιλίας

MIND by ΑΜΑΛΙΑ

“Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου”  #JimMorrison

Οι φίλοι μας είναι η περιουσία μας. Αυτό που αξίζει πραγματικά. Μαζί με την οικογένεια. Οι φίλοι μας,  άλλωστε, είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Είναι οι άνθρωποι που στέκονται δίπλα μας για να μοιραστούμε γέλια, δάκρυα, αγκαλιές, ενίοτε θυμό, αγάπες και έρωτες, σκέψεις και προθέσεις, όνειρα και απογοητεύσεις, καλές και κακές στιγμές. Οι πραγματικοί φίλοι. Αυτές, δηλαδή, οι σχέσεις που έχουν περάσει δια πυρός και σιδήρου. Που έχουν αντέξει στο χρόνο και στις καταστάσεις. 

30 Ιουλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας. Τις φιλίες μας, φυσικά, δεν τις γιορτάζουμε μόνον μια μέρα. Τις γιορτάζουμε κάθε μέρα. Καλό είναι, όμως, να υπάρχει αυτή η μια ημέρα που μας θυμίζει το πόσο σημαντική είναι η φιλία στη ζωή μας.

Ο Αριστοτέλης έλεγε «Η φιλία είναι ένα είδος αρετής ή τουλάχιστον συνυφασμένη με την αρετή. Εκτός όμως απ΄ αυτό, η φιλία είναι και πράγμα πάρα πολύ αναγκαίο στη ζωή του ανθρώπου, γιατί κανείς δεν θα προτιμούσε να ζει χωρίς φίλους, έστω κι αν έχει στην κατοχή του όλα τα άλλα αγαθά… Εξάλλου οι άνθρωποι στη φτώχεια και στις άλλες δυστυχίες τους, πιστεύουν ότι το μόνο καταφύγιο είναι οι φίλοι.”

Οι δικές μου φιλίες είναι οι πολύτιμοι λίθοι της ζωής μου.
Φιλίες παιδικές που άντεξαν στον χρόνο. Καθαρές σαν το διαμάντι.
Φιλίες που γεννήθηκαν μέσα από επαγγελματικές διαδρομές. Δυνατές σαν ατσάλι.
Φιλίες που βρήκαμε στην πορεία. Φωτεινές σαν χρυσός
 
Στις παλιές και τις μελλούμενες φιλίες. Σε αυτές που έχουμε και αυτές που θα βρούμε.
 
 
Λίγα λόγια για την ιστορία:

Η Διεθνής Ημέρα Φιλίας (International Day of Friendship) καθιερώθηκε το 2011 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουλίου

Τα βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας είναι ότι η φιλία μεταξύ των λαών, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, μπορεί να γεφυρώσει τις διαφορές και να συμβάλλει στην εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES