Πώς θα επηρεάσει η κοινωνική απομόνωση την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών μας

Παιδιά

4moms team , 01-06-2020

Σχεδόν δυόμιση μήνες κοινωνικής απομόνωσης, πολλά παιδιά απλά ανυπομονούσαν να επιστρέψουν στα θρανία. Πρώτη γύρισε η Γ’ Λυκείου, ακολούθησαν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και σήμερα άνοιξαν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία αλλά και παιδικοί σταθμοί. Πώς όμως επηρέασε όλο αυτό το διάστημα την κοινωνική συμπεριφορά των παιδιών.

Η συγγραφέας και ειδικός σε οικογενειακά θέματα, Λάιατ Χιους Τζόσι, δηλώνει: «Το σχολείο και ο παιδικός σταθμός δεν αφορούν μόνο την εκπαίδευση των παιδιών. Τα παιδιά χρειάζονται τη ρουτίνα του σχολείου, να δουν τους φίλους και τους δασκάλους τους. Για αυτό το σχολείο είναι κάτι παραπάνω από τα μαθήματα»

Μιλώντας στην αγγλική έκδοση της Huffinghton Post, αναφέρει πως η κοινωνική απομόνωση λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό να μετατρέψει το σχολείο σε μία δυσάρεστη εμπειρία καθώς πλέον πρέπει να τηρούνται αυστηρά κανόνες υγιεινής και αποστάσεων, ενώ τα παιδιά θέλουν να παίξουν και να δουν τους φίλους τους.

Άλλοι ερευνητές αναφέρουν ότι η κοινωνική απομόνωση είναι πιθανό να επηρεάσει λιγότερο τα μικρά παιδιά και περισσότερο τους έφηβους ισχυριζόμενοι ότι τα πρώτα στάδια της κοινωνικής μας ανάπτυξης γίνονται μέσα στην οικογένεια αλλά καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν οι φίλοι τους γίνονται πιο σημαντικοί.

Ωστόσο, η Χιούς προσθέτει ότι ο τρόπος που τα παιδιά διαχειρίζονται αυτή τη νέα κανονικότητα μπορεί να μην είναι θέμα ηλικίας αλλά χαρακτήρα και προσωπικότητας.

«Μερικά παιδιά θα το διαχειριστούν καλύτερα. Μερικά θα το προσπεράσουν και θα είναι πολύ χαλαρά, ενώ άλλα θα αντιδράσουν. Μερικά μπορεί να βλέπουν την κοινωνική πλευρά του σχολείου ως βασικό παράγοντα και αν τους την αποκλείσεις και τους βάλεις να κάθονται δύο μέτρα μακριά, να παίζουν μόνα τους και να κάνουν μόνο μάθημα, τότε μπορεί γίνουν δυστυχισμένα και να μην θέλουν να γυρίσουν. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES