Κάνει η αγάπη θαύματα

SOUL by ΒΙΒΗ

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, το πολύπαθο ίδρυμα του Γηροκομείου Αθηνών, έκανε μια έκκληση για βοήθεια προκειμένου να εξασφαλίσει ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των 140 ηλικιωμένων που φιλοξενεί και οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου από τον νέο κορονοϊό.

Μετά απο την δημοσιοποίηση των προβλημάτων του Γηροκομείου, η φίλη Μαργαρίτα Σιδερίδου ξεκίνησε την δική της έκκληση που ποτέ δεν φαντάστηκε τις διαστάσεις που θα πάρει. Αρχικά απευθύνθηκε στις παιδικές της φίλες με σκοπό να μαζευτεί ενα ποσο για να αγοράσουν φαγητό για το Πασχα. Στη συνέχεια ανέβασε ενα story, το οποίο το ανεβασαν και οι φίλες (εγώ το είδα πρώτα στην κοινή μας φίλη Αλεξάνδρα Χαριτάτου), και έφτασαν σε 2 ημέρες να έχουν 114 δωρεες και 9.140 ευρώ! 

Το Μεγάλο Σάββατο, εστάλη το παρακάτω μήνυμα από την Αλεξάνδρα μαζί με τις αποδείξεις όλων των προϊόντων που αγοράστηκαν για το Γηροκομείο. Κάθε δωρεά, που βλέπουμε να μετατρέπεται σε δράση μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. Γιατί κάνει θαύματα αυτή η αγάπη!

Χρόνια πολλά,

Σας στέλνουμε τα νέα, σχετικά με την προσφορά  στην οποία τόσο γενναιόδωρα συμμετείχατε για το Γηροκομείο Αθηνών. 

Με την συνδρομή 132 ατόμων συγκεντρώθηκαν 9.140€. Βρισκόμασταν όλον αυτόν τον καιρό σε συνεχή επικοινωνια με το γηροκομείο. Ρωτήσαμε και μάθαμε λεπτομερώς τις ανάγκες τους. 

Μετά την αρχική τους δημόσια έκκληση για βοήθεια και το σχετικό άρθρο στην Καθημερινή, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση απο τον κόσμο. 

Το πετρέλαιο για την θέρμανση καλύφθηκε απο δωρεές Ελλήνων του εξωτερικού και δωρεά της Shell. Απο τρόφιμα, είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής τους πήγαν παρα πολλά απλοί ανθρώποι αλλά και αλυσίδες Σουπερ Μάρκετ και εταιρείες τροφίμων. 

Μας είπε η υπεύθυνη πως δεν έχει ξαναδεί τέτοια κινητοποίηση  στα 15 χρόνια που είναι εκεί. 

Καταλήξαμε λοιπόν με το ποσόν που μαζέψαμε να κάνουμε τα εξής.

1. Να καλύψουμε τα εορταστικά γεύματα τους για Μ. Σάββατο βράδυ , Κυριακή Πάσχα μεσημέρι και Δευτέρα του Πάσχα. Εορταστικά γεύματα με κόκκινα αυγά, τσουρέκια, κρασί και αναψυκτικά (καθώς τα κανονικά γεύματα είναι πολύ (πάρα πολύ) λιτά).

 (Catering 2.5747,52€ / Κρασιά, αναψυκτικά, χυμοί 230€)

2. Παραγγείλαμε και θα σταλούν μετά το Πάσχα, ολοκαίνουργια σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια και πικέ βαμβακερές κουβέρτες, επειδή αυτά  που έχουν είναι παλαιά τριμμένα και λιωμένα και είχαν μεγάλη ανάγκη να ανανεωθούν. Επίσης παραγγείλαμε για όλους πολύχρωμες fleece κουβέρτες που είναι ελαφριές και εύκολες για να τις έχουν όταν βλέπουν τηλεόραση ή κάθονται, καθως και 5 ποδιές λάντζας που μας ζήτησαν οι νοσηλευτές για όταν βοηθάνε αυτούς που έχουν ανάγκη στο μπάνιο. 

Με τα υπολοιπα χρήματα αγοράσαμε 50 παπλώματα για τον χειμώνα που έχουν επίσης ανάγκη ανανέωσης και τον Σεπτέμβριο θα κανονίσουνε να μαζέψουμε λίγα ακόμα χρήματα να πάρουμε και τα υπόλοιπα. 

(Κλινοσκεπάσματα: κόστος 5.747.72€)

3. Έξοδα τραπέζης και τραπεζικής επιταγής: 132€

4. Περίσσεψαν 150,24€ που θα προστεθούν την Τρίτη στην παραγγελία με τα κλινοσκεπάσματα, οπότε θα γίνουν 60 (από 50) τα παπλώματα. 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την γενναιοδωρία και το ενδιαφέρον σας. 

Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους! 🐣

Αλεξάνδρα Χαριτάτου

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES