Στην «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» το παιδί προετοιμάζεται για μία επιτυχημένη ζωή

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 15-01-2020

Ως γονείς θέλουμε πάντα το καλύτερο για το παιδί μας. Να χαίρει άκρας υγείας, να είναι ευτυχισμένο αλλά και πετυχημένο. Τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» μας καταλαβαίνουν  πλήρως και για τον λόγο αυτό κάνουν τα πάντα προκειμένου το παιδί να αποκτήσει γερές βάσεις για μία επιτυχημένη αλλά και ευτυχισμένη ζωή.

Κύριο μέλημά τους είναι το παιδί να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Έτσι, ήταν μονόδρομος μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αθήνας, στις Αφίδνες Αττικής.

Το Σχολείο καλύπτει  όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE) και δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να «λάμψει», να ανακαλύψει τα ταλέντα και τις κλίσεις του.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρώ είναι πως οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και βρίσκονται σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια, περιηγούμαι στις μεγάλες και φωτεινές αίθουσες, τα Εργαστήρια Φυσικής, Χημείας αλλά και Βιολογίας. Βλέπω τα σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής και ήδη ονειρεύομαι το μικρό μου εδώ.

Τα Εργαστήρια Εικαστικών, οι Αίθουσες Μουσικής, το Θέατρο και η Βιβλιοθήκη θα φροντίσουν να του καλλιεργήσουν την κριτική σκέψη και να ανακαλύψει την καλλιτεχνική κλίση του.

Το Κλειστό Κολυμβητήριο, οι Αίθουσες Μπαλέτου και Καράτε, τα γήπεδα Volley, Basket, Tennis, Mini Soccerκαι στίβου, θα φροντίσουν ώστε να μάθει να αγαπά τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό.

Σειρά έχει το πρόγραμμα σπουδών. Στόχος του προγράμματος Σπουδών του Προνηπιαγωγείου – Νηπιαγωγείου είναι η ομαλή ένταξη του παιδιού στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια. Η ενεργητική συμμετοχή των παιδιών είναι καίριας σημασίας για τους νηπιαγωγούς, όπως και η γλωσσική, κοινωνική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξή τους. Τα εισάγουν ομαλά στον κόσμο της μάθησης και της βιωματικής γνώσης, ενώ τους αναπτύσσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ο μικρός μου τώρα ξεκινά τη σχολική ζωή του. Στο Δημοτικό θα καλλιεργηθεί η κριτική ικανότητα και η συνθετική σκέψη, ενώ οι δάσκαλοι έχουν στόχο την ουσιαστική μόρφωση και πλήρη αφομοίωση της γνώσης. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως θα υιοθετήσει ηθικές αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά του μέσα στην ομάδα και απέναντι στους άλλους.

SONY DSC

Ήδη από το Προνηπιαγωγείο θα ξεκινήσει Αγγλικά που διδάσκονται ως υποχρεωτικό μάθημα ως τη Γ΄ Λυκείου ενώ από τη Γ΄ Δημοτικού θα μπορεί να επιλέξει ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική.

Βλέπω τις αίθουσες και τον σκέφτομαι ήδη στο Γυμνάσιο. Εκεί που θα του δοθούν όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταποκριθεί με επιτυχία σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό που διαρκώς αλλάζει και στον οποίο καλείται να προσαρμόζεται. Θα μάθει κινέζικα αν επιθυμεί και θα κατακτήσει διπλώματα γλωσσομάθειας χωρίς την εξωσχολική βοήθεια των φροντιστηρίων. Στο Λύκειο  θα επικεντρωθούμε στην εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε Ελλάδα ή εξωτερικό. Θα πάρει μία σφαιρική παιδεία και πολυεπίπεδη μόρφωση ώστε να επιλέξει με σιγουριά το επάγγελμα που θέλει να ακολουθήσει. Όλα αυτά τα χρόνια θα έχει ανακαλύψει τα «δυνατά του σημεία», την κλίση του και τα ταλέντα του και στο Λύκειο θα μπορεί να νιώθει σιγουριά για το μέλλον. Γι’ αυτό επιλέγω την «Εκπαιδευτική Αναγέννηση». Γιατί οι εκπαιδευτικοί του είμαι σίγουρη πως θα κάνουν το παιδί μου έναν πετυχημένο ενήλικα με κριτική σκέψη και επιτυχημένη πορεία. 

Οι Νηπιαγωγοί, οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» διαθέτουν απόλυτη επιστημονική επάρκεια σε σχέση με τα γνωστικά τους αντικείμενα, είναι παιδαγωγοί με όλη την έννοια αυτής της πολυσήμαντης ιδιότητας, είναι δραστήριοι με ωραίες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις, προωθούν την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση, είναι άνθρωποι ακέραιοι, με ήθος και βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης.

Οι Όμιλοι θα καλλιεργήσουν στο μικρό μου το ομαδικό πνεύμα και θα του εξασφαλίσουν την ευκαιρία να ασχοληθεί με επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντος του και να συμμετέχει σε δράσεις.

Επιπλέον, η «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» έχει δεκάδες διακρίσεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Κάθε χρόνο οι μαθητές της διακρίνονται σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια.

Φυσικά, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και οι συνεχείς διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η εκπροσώπηση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής το 2019, 2017, το 2015, το 2014 και το 2013. Η πιο πρόσφατη διάκριση ήρθε μόλις λίγους μήνες πριν, τον Νοέμβριο του 2019, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας, όπου η μαθητική ομάδα «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίθηκε στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με το Project «SKEye».

Οι μαθητές του Δημοτικού κατέκτησαν την 3η θέση Πανελλαδικά καθώς και τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για μαθητές Δημοτικού.

Η «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» κατέκτησε υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula 1 inSchools, όπου εκπροσωπεί τη χώρα μας. Στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi η μαθητική ομάδα «Arrow Racers» κατέκτησε το Βραβείο για το Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο (Fastest CarAward).

Η ρομποτική και η Formula 1 in Schools είναι οι νέες τεχνολογίες του αύριο. Θα εισάγουν το μικρό μου στις νέες τεχνολογίες, θα το βοηθήσουν να αποκτήσει δεξιότητες αλλά και ομαδικό πνεύμα και παράλληλα θα μάθει την αξία της συνεργασίας.  

Στην ολοκλήρωση της βόλτας μου στις εγκαταστάσεις έχω ήδη οραματιστεί το μέλλον του και χαμογελάω γιατί νιώθω σιγουριά. Ως «τελευταία πινελιά» μαθαίνω πως υπάρχει συμβουλευτική υποστήριξη, επαγγελματικός προσανατολισμός, διασύνδεση με πανεπιστήμια του εξωτερικού, σίτιση, νοσηλευτική υπηρεσία, υποτροφίες, μετακίνηση με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία, ηλεκτρονική πλατφόρμα ESchool, ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικά βοηθήματα. Κάθε καλοκαίρι λειτουργεί Summer Camp, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών ενώ τα εκπαιδευτήρια τα έχουν αναγνωρίσει σημαντικοί ευρωπαϊκοί και διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης όπως Edexcel, OSD, Institut Francais, Addvantage, Technokids.

 Το μέλλον του παιδιού μου είναι ήδη φωτεινό και εγώ ανυπομονώ να ξεκινήσει την Α’ Δημοτικού ώστε να τον βλέπω να ανθεί, να διακρίνεται και να μαθαίνει να αγαπά τη μάθηση και το σχολείο.

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES