Η περίφημη ταινία -που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με την προηγούμενη ταινία- συγκεντρώνεται ξανά. Όμως το παιχνίδι έχει αλλάξει. Εκτός από απίστευτα εφέ και επικά τοπία, οι θεατές πρέπει να προσμένουν τα απρόσμενα.

Γιατί μπορεί να επιστρέφουν οι Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black και Karen Gillan μαζί με τους εφηβικού χαρακτήρες που υποδύονται οι Ser’Darius Blain, Alex Wolff, Madison Iseman και Morgan Turner, αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Με τις προσθήκες των Danny DeVito, Awkwafina και Danny Glover, τα άβαταρ αλλάζουν ρόλους με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα και φόντο πρωτόγνωρες, επικίνδυνες περιοχές του παιχνιδιού.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει και πάλι ο Jane Kasdan που αυτή τη φορά θα μας ταξιδέψει μακριά από τη ζούγκλα σε αφιλόξενους αμμόλοφους μέχρι και χιονισμένες βουνοκορφές.

Σύνοψη

Οι τέσσερις έφηβοι που επιβίωσαν από τις δοκιμασίες της προηγούμενης ταινίας επιστρέφουν σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Είναι πια φοιτητές και προσπαθούν να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους.  Όταν ο Spencer επιστρέφει στο παιχνίδι, η Martha,  o Fridge και η Bethany πρέπει να ανασυνταχθούν και να ξαναμπούν στον κόσμο του Jumanji  για να τον σώσουν με κάθε κόστος. Το παιχνίδι όμως έχει πια χαλάσει. Ό,τι ήξεραν για το Jumanji δεν ισχύει πια, καθώς ανακαλύπτουν καινούριες περιοχές πέρα από τη ζούγκλα. Είναι αχανές, πιο επικίνδυνο και γεμάτο παγίδες και ο μόνος τρόπος να βγουν ζωντανοί είναι να στηριχτούν στις δυνάμεις τους, για να επιβιώσουν από τις αλλαγές του παιχνιδιού και να σώσουν τον Spencer.

Διάρκεια: 114’

2 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΗ και ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 

Αλλάζοντας το παιχνίδι

Ακολουθώντας την παγκόσμια επιτυχία της πρώτης ταινίας, οι δημιουργοί ήξεραν ότι έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την ιστορία αυτών των χαρακτήρων. «Η ευκαιρία να επιστρέψουμε σε αυτή την ιδέα, σε αυτούς τους χαρακτήρες ήταν ακαταμάχητη» λέει ο σκηνοθέτης Jake Kasdan. «Αλλά το μεγάλο δώρο της ιστορίας είναι ότι τους φέρνει όλους κοντά, συγκεντρώνει και πάλι την ομάδα, καθώς αλλάζει και τη δράση που αναλαμβάνει ο καθένας. Αυτό την κάνει φρέσκια. Μας επιτρέπει να δούμε την αρχική ιδέα αλλιώς».

Αυτή τη φορά οι δημιουργοί ήξεραν ότι θα έδειχναν περισσότερα κομμάτια του Jumanji. Καθώς οι χαρακτήρες εξερευνούν τον κόσμο του παιχνιδιού, οι θεατές θα βρεθούν σε καινούρια μέρη, από άνυδρους αμμόλοφους μέχρι επικίνδυνα φαράγγια και παγωμένα βουνά, καθένα με τις προκλήσεις του.

Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή της ταινίας, Dwayne Johnson, ήξεραν ότι έπρεπε να ανταποκριθούν σε μεγάλες προσδοκίες. «Η κλίμακα της ταινίας είναι πραγματικά επική. Ξέραμε την πίεση που θα δεχόμασταν και ανεβάσαμε τον πήχη. Οπότε συγκεντρώσαμε τους καλύτερους δημιουργούς. Το Jumanji δεν έχει περιορισμούς γιατί είναι ένα βιντεοπαιχνίδι».

Ενώ η προηγούμενη ταινία επέτρεψε στους χαρακτήρες να αφήσουν τον πραγματικό κόσμο πίσω για να γίνουν κάποιοι άλλοι, αυτή η ταινία τους συμφιλιώνει με το ποιοι είναι και πώς το παιχνίδι τούς άλλαξε.

«Αυτή η ταινία πάει τα πράγματα σε άλλη πίστα. Οι σκηνές δράσης είναι πραγματικά θεαματικές. Έχουμε πολλά σύμπαντα, οπότε βρισκόμαστε σε χιονισμένες βουνοκορφές και αμμόλοφους» λέει ο Johnson.

Οι χαρακτήρες

Οι τέσσερις βασικοί -ο Spencer, η Bethany, o Fridge και η Martha- επιστρέφουν από το πανεπιστήμιο για διακοπές. Είναι εμφανές ότι ο καθένας περνάει τη νέα φάση διαφορετικά. Άλλοι τα πάνε καλά, άλλοι ζορίζονται να συνηθίσουν την καινούρια αυτή κατάσταση.

Ο Spencer και η Martha έχουν προσπαθήσει να διατηρήσουν μία σχέση από απόσταση, αλλά περνάνε δύσκολα, γιατί η Martha έχει αλλάξει. Η τόσο δυνατή αυτοπεποίθηση της φέρνει τον Spencer σε δύσκολη θέση και έχει αρχίσει να την αποφεύγει.

O Spencer περνάει δύσκολα στη Νέα Υόρκη. Τα πράγματα δεν πάνε καλά στη σχολή του, δεν είναι χαρούμενος και νιώθει αβεβαιότητα για τη σχέση του με τη Martha. Επιστρέφει στο πατρικό του και ανακαλύπτει ότι ο παππούς του ζει με τη μαμά του διανύοντας μια περίοδο ανάρρωσης από μία επέμβαση. Για την ακρίβεια, ο παππούς Eddie (Danny DeVito) έχει μετακομίσει στο παλιό του δωμάτιο κι έτσι οι δυο τους είναι πιο συγκάτοικοι.

H Bethany έχει εξελιχθεί από το εγωκεντρικό, δημοφιλές κορίτσι που ήταν. Τώρα πια τη χαρακτηρίζει ο αλτρουισμός, ταξιδεύει όλο τον κόσμο, βοηθάει ανθρώπους, βρίσκει ικανοποίηση στην υπηρεσία των άλλων. Βλέπει τον κόσμο από άλλη σκοπιά.

Ο Fridge έχει συνηθίσει την καινούρια ομάδα του πανεπιστημίου και προσαρμόζεται στον καινούριο κόσμο, αν και είναι κάτι που δεν του έχει ξανατύχει.

Τα Άβαταρ επιστρέφουν

Η παρέα των άβαταρ επιστρέφει με μερικές ανατροπές. Το παιχνίδι χάλασε και δεν λειτουργεί κανονικά. Έτσι όλα μπορούν να συμβούν.

O κόσμος χρειάζεται το Jumanji

«Πιστεύω ότι το κοινό ανταποκρίθηκε θετικά στην προηγούμενη ταινία. Είχε πλάκα, συναίσθημα. Νιώσαμε ότι κάναμε κάτι ξεχωριστό στην ταινία» λέει ο Dwayne Johnson.

«Ναι, είχαμε πλάκα. Ναι, ήμασταν διασκεδαστικοί. Ναι, είχαμε πολύ συναίσθημα. Κάναμε την ταινία με πολλή αγάπη, σεβασμό για την πρώτη ταινία με τον Robin Williams, τον οποίο αγαπήσαμε όλοι και τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν η βάση της ταινίας μας» λέει ο ηθοποιός.

Ο Jack Black λέει ότι το μυστικό της επιτυχίας των ταινιών είναι απλό: «Είναι ένας καλός συνδυασμός δράσης και κωμωδίας. Ο Dwayne Johnson είναι πολύ δυνατός. O Kevin Hart είναι ο πιο δυνατός άντρας στη γη. Ήταν σαν να κάνουμε πάρτι και ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτό. Ήθελε να έρθει σε αυτό το πάρτι. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πιστεύω ότι ο κόσμος χρειάζεται το Jumanji».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES