Το Προνηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο είναι καθοριστικό για τον χαρακτήρα του παιδιού

Νηπια

4moms team , 15-12-2019

Σύμφωνα με μελέτες, η ηλικία από 0 έως 7 ετών είναι άκρως καθοριστική για τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Η εξέλιξη που επιτελείται σε συναισθηματική, κοινωνική, νοητική και κινητική ανάπτυξη θα αποτελέσει τη βάση για την υπόλοιπη ζωή του.

Ως γονείς, θέλουμε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά μας. Πως διασφαλίζεις, όμως,  με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη του παιδιού σου; Το πρώτο και βασικό είναι η αγάπη που τους προσφέρουμε. Το δεύτερο και καθοριστικό είναι η επιλογή του καλύτερου Προνηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου. Είναι μία απόφαση βαρύνουσας σημασίας για το μικρό μας καθώς η προσχολική του εκπαίδευση δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φύλαξη του νηπίου αλλά ως το πρώτο σκαλοπάτι για την ακαδημαϊκή του εξέλιξη.

    

Τρεις είναι οι πυλώνες τους οποίους εγώ θεωρώ σημαντικούς για αυτήν την επιλογή: η κοινωνικοποίηση, η βιωματική μάθηση, και τα ερεθίσματα που θα πάρει από το σχολικό περιβάλλον! Αυτές είναι και οι βασικές παράμετροι για την επιλογή της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Πυλώνας πρώτος: Κοινωνικοποίηση

Το Νηπιαγωγείο της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» φροντίζει να υπερκαλύπτει όλες τις απαιτήσεις που έχουμε ως γονείς για τα παιδιά μας. Στοχεύει στην ομαλή, κοινωνική ένταξη του παιδιού και το βοηθά να αναπτύξει γλωσσική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη.

Πυλώνας δεύτερος: βιωματική μάθηση

Εδώ το παιδί μας θα «βουτήξει» στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση. Με αυτόν τον τρόπο η φαντασία αλλά και η δημιουργικότητά του θα καλλιεργηθούν, ενώ παράλληλα θα μπορεί να αναπτύξει την ικανότητα της ομιλίας αλλά και το να ακούει.

Πυλώνας τρίτος: σχολικά ερεθίσματα

Η Σχολική Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σταθμό για εκείνο, καθώς θα συστηθεί με τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και των ιστοριών. Θα ακούει κείμενα, θα παρεμβαίνει με σχόλια και ερωτήσεις και θα γίνει η πρώτη γνωριμία του με τις λέξεις και τα γράμματα.

Το Νηπιαγωγείο είναι μία καίρια στιγμή για τη ζωή του ως μαθητής/ρια και στην «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» το γνωρίζουν καλά. Θα μάθουν στο μικρό σας να γράφει το όνομά του, να δημιουργεί τα πρώτα του κείμενα, αλλά και να «διαβάζει» τον Χάρτη της Ελλάδας και τον Παγκόσμιο Χάρτη.  Θα μάθει τις βασικές αρχές των μαθηματικών όπως και  να συγκεντρώνεται και να ακολουθεί τους κανόνες ενός σχολείου. Όμως, επειδή πάνω απ’ όλα είναι παιδί, μέσα από παιχνίδια, μουσικοκινητική αγωγή αλλά και εικαστικά εργαστήρια θα καλλιεργήσει τα ταλέντα του, θα αναπτύξει τις ικανότητές του και το πνεύμα ευγενούς άμιλλας και το «ευ αγωνίζεσθαι» μέσα από τα αθλήματα. Ρομποτική, αγγλικά, θεατρική αγωγή, μουσικοκινητική αγωγή και σκάκι, είναι μερικά ακόμη από τα τμήματα που θα παρακολουθήσει.

Επιπλέον, κάθε μήνα θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, θέατρα και χώρους πολιτισμού, ενώ παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, καταξιωμένους επαγγελματίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωριμία με τα Επαγγέλματα» και η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικά, δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εθνικές εορτές αλλά και χριστουγεννιάτικα bazaar, θα κάνουν την πιο ωραία «πρώτη γνωριμία» του παιδιού με τη σχολική ζωή.

Καθώς είναι καθοριστικά τα πρώτα χρόνια του παιδιού για την εξέλιξή του και τον χαρακτήρα του, το διδακτικό προσωπικό και το άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» φροντίζουν ώστε το παιδί σας να έχει όσα περισσότερα εφόδια γίνεται ώστε να νιώθετε καθημερινά περήφανοι για εκείνο.

Λειτουργούν όλες οι βαθμίδες Προνηπιαγωγείο – Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο – Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE

Πληροφορίες – Εγγραφές : Χρυσανθέμων 11, Αφίδνες Αττικής, Τ.Κ. 19014, Τηλ. 22950 – 29840, [email protected] , www.anagennisi.edu.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES