Τι θα συμβεί αν αντικαταστήσουμε όλα τα υγρά που πίνουμε μόνο με νερό;

Cause over Life

Μετά το οξυγόνο, το νερό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό συστατικό για να διατηρήσουμε τη ζωή. Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 70% καθαρό νερό. Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το γνωρίζουν υποφέρουν από αφυδάτωση. Αυτό τους προκαλεί ένα σωρό δυσκολίες τις οποίες απλώς δε θα είχαν ή θα μείωναν αν μόνο έπιναν αρκετό νερό.

Αλλά γιατί;

Όλοι γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα έχουν στο σώμα και το μυαλό μας όλα τα άλλα υγρά που συνήθως καταναλώνουμε, όπως καφές, γάλα, αναψυκτικά, χυμοί, τσάι, αλκοόλ.

Πράγματα όπως η ευσαρκία, ο αυξημένος κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα, οι πόνοι στο στομάχι, το λιγότερο υγιές δέρμα, τα δόντια με χρώμα πιο κίτρινο από το φυσιολογικό, όλα αυτά προέρχονται σε μεγάλο βαθμό στα παραπάνω υγρά που πίνουμε.

——

Πάμε να δούμε μερικά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε αν απλώς αντικαταστήσουμε όλα τα υγρά που πίνουμε με νερό.

 

Βοηθάει στην Απώλεια Βάρους

Αν για εννέα μέρες σταματήσουμε να πίνουμε οτιδήποτε άλλο και αντικαταστήσουμε όλα τα απαραίτητα υγρά με νερό, τότε θα αρχίσουμε να καίμε πολύ περισσότερες θερμίδες από ότι πριν. Μάλιστα έχει υπολογιστεί ότι η αναλογία είναι ίδια με το να κάναμε 8 χιλιόμετρα τζόκινγκ κάθε μέρα για εννέα μέρες!

Ποιος δε θα ήθελε να προσθέσεις 8 χιλιόμετρα ελαφρύ τρέξιμο καθημερινά στο πρόγραμμά του! Η ιδέα με το νερό είναι απόλυτα εφικτή και πολύ λιγότερο κουραστική φυσικά.

Επιπλέον επειδή το λίπος είναι κυρίως νερό, όταν ο οργανισμός δεν εντοπίζει ικανοποιητικές ποσότητες εξωτερική λήψης νερού συγκρατεί το λίπος. Αν νιώθει ότι υπάρχει άφθονο νερό στο περιβάλλον, τότε του είναι πιο εύκολο (και λογικό) να χρησιμοποιήσει περισσότερο λίπος για ενεργειακή καύση!

 

Αυξάνει τα Επίπεδα Ενέργειας

500ml νερό όταν ξυπνάμε το πρωί αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας μας κατά 24%! Πόσες φορές έχετε σηκωθεί και ευχόσασταν για λίγη παραπάνω ενέργεια. Η λύση είναι απλή (για αυτό μάλιστα είναι ενσωματωμένη και στο Πρόγραμμα Αναζωογόνησης που σας είχα παρουσιάσει πριν λίγο καιρό.

Το νερό αυξάνει την ταχύτητα με την οποία τα κύτταρα μπορούν να επικοινωνήσουν και για αυτό το λόγο όλες οι λειτουργίες γίνονται πιο γρήγορα και με λιγότερο ενεργειακό κόστος! Αυτό συμβαίνει επειδή ο εξωτερικός φλοιός του κυττάρου αποτελείται από λίπος, και το λίπος αποτελείται βασικά από νερό.

 

Δουλεύει Καλύτερα το Μυαλό μας

Αν το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, ο εγκέφαλός μας αποτελείται από 85% νερό! Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετό νερό (και το αρκετό είναι περισσότερο από όσο συνήθως πιστεύουμε) έχουν αυξημένη πνευματική διαύγεια και εκτελούν περισσότερες πολύπλοκες σκέψεις με λιγότερη ενέργεια!

Φανταστείτε πόσο πιο εύκολη θα γινόταν η ζωή ενός μαθητή αν έπινε όσο νερό χρειάζεται…

 

Τρώμε Λιγότερο

Πολλές φορές μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με εκείνο της πείνας. Για αυτό το λόγο τρώμε περισσότερο από όσο πραγματικά θέλουμε. Πίνοντας νερό θα ανακαλύψουμε αυτή τη λανθασμένη εντύπωση.

Όταν δεν πίνουμε νερό προσπαθούμε να πάρουμε το νερό από τις τροφές αλλά ταυτόχρονα παίρνουμε και μερικές εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες θερμίδες. Γιατί να μην μειώσουμε απλώς το φαγητό πίνοντας νερό;!

 

Καθαρίζει το Σώμα πιο Γρήγορα

Στο σώμα παράγει τοξίνες τις οποίες στη συνέχεια προσπαθεί να αποβάλει. Αν το σώμα μας είναι αφυδατωμένο τότε δυσκολεύεται και χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Αν το σώμα μας έχει όλες τις σωστές ποσότητες νερού τότε καθαρίζει πολύ πιο γρήγορα και πιο τακτικά!

Μειωμένες τοξίνες σημαίνει ότι το δέρμα γερνάει πιο αργά, η επιδερμίδα παραμένει σε καλύτερη κατάσταση και πιο λαμπερή και ελαστική, οι πληγές επιδιορθώνονται πιο γρήγορα, ο ιδρώτας έχει πιο ευχάριστο άρωμα, τα επίπεδα ενέργειας αυξάνονται και ένα σωρό ακόμα οφέλη!

 

Καλύτερη Λειτουργία της Καρδιάς

Όταν πίνουμε αρκετό νερό μειώνουμε τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων κατά 41%!! Αυτό είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν σε τόσο μεγάλο ποσοστό! Μιας και τα θέματα καρδιάς είναι αρκετά συνήθη στη χώρα μας, σκεφτείτε σοβαρά πόσο σημαντικό είναι αυτό το δεδομένο από μόνο του.

 

Extra: Οικονομία

Ένα από τα έξτρα οφέλη που έχει το να σταματήσουμε να πίνουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από νερό είναι και το οικονομικό όφελος. Το κόστος για καφέ, ποτά, αναψυκτικά και χυμούς μπορεί να μην γίνεται αντιληπτό αλλά είναι αρκετά μεγάλο.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής μου που παρακολουθήσαμε προσεκτικά τις συνήθειες του για ένα μήνα (30 μέρες) ανακαλύψαμε ότι ξοδεύει περίπου 160€ το μήνα, σε καφέδες, ποτά και άλλου είδους υγρά πέρα από νερό. Μιλάμε για 160€ επιπλέον χρήματα κάθε μήνα!

 

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε; Ευτυχώς δεν υπάρχει κίνδυνος αν πιούμε περισσότερο από όσο πρέπει. Θα πρέπει να πηγαίνουμε τουλάχιστον 10 φορές στην τουαλέτα την ημέρα για να ξέρουμε ότι έχουμε πιεί αρκετό. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 6-8 λίτρα την ημέρα. Φυσικά διαφέρει ανάλογα το φύλλο, τα κιλά, την αναλογία μύες-λίπους, κ.λπ..

 

Nasos Theodosopoulos

 NT METHOD
Site: www.ntmethod.com
email: nasos@ntmethod.com
Τηλ: +30 6956007185
Facebook εταιρίας: ntmethod
Facebook Νάσου: nasost

Το moto της NT Method (εν συντομία NTM) είναι Cause Over Life (Αιτία Πάνω στη Ζωή), όπου και εννοεί ότι “μπορεί κάποιος να έρθει σε θέση αιτία στη ζωή του”, δηλαδή “να πάρει πίσω τον έλεγχο και τη μοίρα του”.

Νάσος Θεοδοσόπουλος
Νάσος Θεοδοσόπουλος
Μπορείς να είσαι ευτυχισμένη!
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES