7 σημάδια πως ο τοκετός πλησιάζει

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 19-11-2020

Πλησιάζεις το τέλος του τρίτου τριμήνου και πλέον ανυπομονείς για τη στιγμή που θα γεννήσεις και θα κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως ο τοκετός πλησιάζει και διαφέρουν σε κάθε εγκυμοσύνη. Ακόμα και γονείς που έχουν ήδη περάσει μία ή δύο φορές αυτό το στάδιο, μπορεί να μην είναι σίγουροι πότε πλησιάζει ο τοκετός.

Οι επτά πιο σημαντικές ενδείξεις πως η ημερομηνία του τοκετού σου απέχει μόλις λίγες ημέρες είναι:

Το χρώμα του κόλπου: Ίσως παρατηρήσεις μία ελαφριά αλλαγή στο χρώμα του κόλπου σου. Πιο καφετί ή ακόμη και πιο ροζ.

Η «μετακίνηση»: Αρχίζεις να νιώθεις πως το μωρό σου βρίσκεται πιο χαμηλά. Το βάρος του δεν σε πιέζει πια στο διάφραγμα και αναπνέεις καλύτερα.

Ελαφριά μείωση στο βάρος.

Ένας ελαφρύς πόνος στη μέση που έρχεται και φεύγει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλαγές στην εντερική λειτουργία: Αν πηγαίνεις πιο συχνά τουαλέτα τότε αυτό είναι μία ένδειξη που μαζί με τις υπόλοιπες υποδυκνύουν πως η γέννα θα έρθει σύντομα. Το σώμα σου αποβάλλει τα περιττά ώστε οι συσπάσεις της μήτρας να γίνονται πιο εύκολα. Δυσπεψία και εμετοί λίγο πριν τον τοκετό είναι επίσης πιθανοί.

Κράμπες που τις νιώθεις στο οστό της λεκάνης

Λεπτός τράχηλος: Όταν ο γιατρός σου εξηγήσει πως ο τράχηλος αρχίσει να λεπταίνει, τότε να ξεκινήσεις να προετοιμάζεσαι για τη μεγάλη μέρα.

Όταν όμως οι πόνοι στη μέση αρχίσουν να γίνονται επίπονοι, τα «νερά σπάσουν» και παρατηρήσεις πολλά υγρά (φλέγμα) στο εσώρουχό σου, τότε να είσαι σίγουρη πως ο τοκετός απέχει μόλις μερικές ώρες.

 

Photo: Pexels – Lucas Mendes

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES