Κατάπιε ένα κομμάτι πλαστικού; Σε πόση ώρα θα το αποβάλλει

Παιδιά

4moms team , 17-11-2020

Αρκετοί γονείς έχουμε ζήσει ένα τέτοιο περιστατικό. Την ώρα που το μικρό μας βάζει ένα παιχνίδι στο στόμα του και το καταπίνει κατά λάθος.  Το ατύχημα αυτό που γίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου είναι αρκετό για να μας πανικοβάλλει.

Έξι παιδίατροι έρχονται να μας πουν όσα θέλουμε να μάθουμε για την κατάποση ενός ξένου σώματος. Οι ίδιοι έκαναν τους εθελοντές και κατάπιαν ένα μικρό κομμάτι πλαστικού και όπως έγραψαν στο ιατρικό site Don’t Forget the Bubbles, γνώριζαν πως υπάρχουν πολλά δεδομένα σχετικά με τα κέρματα. Τα κέρματα άλλωστε, είναι το αντικείμενο που καταπίνουν συχνότερα τα παιδιά και χρειάζεται έως και δύο εβδομάδες για να το αποβάλλει ο οργανισμός.

 Όμως, σχετικά με το πλαστικό υπήρχαν ελάχιστες έρευνες και οι ίδιοι θέλησαν να δώσουν μία απάντηση. Αφού λοιπόν κατάπιαν ένα μικρό κομμάτι Lego, ανέφεραν πως κατά μέσο όρο χρειάστηκαν δύο ημέρες για το πεπτικό τους σύστημα να αποβάλλει το κομμάτι. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε έναν από αυτούς, το κομμάτι δε βρέθηκε ποτέ.

Το κομμάτι πλαστικού φαίνεται πως δεν προκαλεί επιπλοκές όσο περνά από το έντερο, αφού κανείς τους δεν ανέφερε κάποια δυσφορία. Ωστόσο, οι παιδίατροι σημείωσαν πως ενδεχομένως ο παιδικός οργανισμός να λειτουργεί κάπως διαφορετικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES