Νόστιμα λιγκουίνι με μανιτάρια και παρμεζάνα

Μαγειρευουμε

4moms team , 16-11-2020

Ο executive chef του «Crown Plaza», Γιώργος Κοσκινάς, μοιράζεται στην Athens Voice τη συνταγή για γευστικά λιγκουίνι με μανιτάρια και παρμεζάνα. Επειδή τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια πάντα είναι ένας συνδυασμός που λατρεύουμε, σήμερα σου έχουμε μία εξαιρετική γευστική πρόταση.

Υλικά για 4 μερίδες

40 γρ. βούτυρο δεντρολίβανου*

100γρ. τριμμένη παρμεζάνα

400γρ. μανιτάρια πλευρώτους

1 πακέτο λιγνκουίνι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι μέχρι να αποβάλουν το νερό τους και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Βράζουμε τα μακαρόνια (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) σε αλατισμένο νερό (η σε ελαφρύ ζωμό κοτόπουλου, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη γεύση).

Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο δεντρολίβανου και ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια, το μαύρο πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται, προσθέτουμε και άλλο αλάτι.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο προσθέτοντας την παρμεζάνα.

Tip: Βούτυρο δεντρολίβανου μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να το κρατήσουμε στο ψυγείο η στην κατάψυξη.

 

*Για το βούτυρο του δεντρολίβανου θα χρειαστούμε ένα κλαράκι δεντρολίβανο που θα ψιλοκόψουμε τα φύλλα του. Τα ανακατεύουμε με αγελαδινό βούτυρο το οποίο το έχουμε βγάλει από το ψυγείο να μαλακώσει και προσθέτουμε και λίγο αλάτι.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES