4 αλήθειες για το σεξ μετά τη γέννα που κανείς δεν θα σου πει

Υγεία

4moms team , 12-11-2020

Όλοι συζητούν για το σεξ μετά τον τοκετό, κανείς όμως δεν αναφέρει πόσο άβολο, ή ακόμα και επίπονο, είναι. Με τις ορμόνες, την εξάντληση, τις αυπνίες και το άγχος της φροντίδας του νεογέννητου το σεξ ίσως είναι το τελευταίο που έχεις στο μυαλό σου. Όμως, αργά ή γρήγορα η στιγμή που θα βρεθείς και πάλι με τον σύντροφό σου ανάμεσα στα σεντόνια θα έρθει. Ένας γενικός κανόνας αναφέρει πως πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό, ώστε το σώμα να έχει επανέλθει και να έχει επουλωθεί.

Υπάρχουν όμως και μερικές αλήθειες που κανείς δεν θα σου πει.

Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, όμως θα θέλεις ξανά σεξ

Σίγουρα τις πρώτες ημέρες με το βρέφος, οι πόνοι του τοκετού αλλά και με το σώμα σου που προσπαθεί να επανέλθει, το σεξ είναι το τελευταίο που θες. Όμως, μπορούμε να σου εγγυηθούμε πως θα θελήσεις ξανά αυτή την επαφή με τον σύντροφό σου. Δεν χρειάζεται να βιαστείς, πάρε τον χρόνο σου ώστε να συνηθίσεις στη νέα σου καθημερινότητα και άκου το σώμα σου.

Θα είναι αρκετά επίπονο

Οι πρώτες φορές μετά τον τοκετό, θα είναι άβολες αλλά και επίπονες. Εκτός από τις πληγές που έχει το σώμα λόγω της γέννας, τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων επηρεάζουν την ελαστικότητα του κολπικού ιστού. Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης, μπορεί να κάνουν το σημείο να είναι αρκετά ξηρό με αποτέλεσμα το σεξ να γίνεται επίπονο. Το παραπάνω αφορά και τις γυναίκες που έχουν γεννήσει με καισαρική τομή.

Ο κόλπος σου θα αλλάξει

Ανάλογα με την ηλικία αλλά και το πόσα παιδιά έχεις αποκτήσει, ίσως παρατηρήσεις μία μικρή…χαλάρωση. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης τείνουν να μεγαλώνουν την πυελική περιοχή. Αν δεν θες να δοκιμάσεις τις ασκήσεις Kegel, τότε μπορείς να κάνεις Pilates.

Το γρήγορο σεξ θα γίνει η νέα σας ρουτίνα

Ξέχνα τις φορές που ασχολιόσασταν ο ένας με το σώμα του άλλου για αρκετή ώρα. Πλέον, η νέα σας καθημερινότητα θα είναι τόσο χαοτική που τα λεγόμενα quickies θα γίνουν η νέα σας σεξουαλική ρουτίνα. Εστίασε λοιπόν στην απόλαυση της στιγμής ώστε να το ευχαριστηθεί για όσο διαρκέσει.

 

Photo: Pexels -cottonbro

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES