Το carrot cake είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κέικ σε πολλές χώρες, και κυρίως στις Αγγλοσαξωνικές.

Η κλασική συνταγή είναι με γλάσο απο cream cheese.

Νόστιμο και ζουμερό κέικ καθώς διατηρείται υγρό για περισσότερο διάστημα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κέικ που θα είχε ξεραθεί.

Εξαιρετική υφή και γεύση, το γλάσο απο cream cheese το απογειώνει!

Υλικά για φόρμα 23 εκ.

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη καστανή (αν θέλουμε βάζουμε λευκή)

3 αβγά

200 γρ. αλεύρι

1 ½ baking powder

½  κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κανέλα

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

ξύσμα πορτοκαλιόυ

200 γρ. τριμμένο καρότο

100 γρ. τριμμένα καρύδια

Για το γλάσο τυριού

300 γρ. κρέμα τυριού

100 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)

1 βανίλια σε κάψουλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας καλά.

Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες μέσα στο μείγμα.

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι έτσι ώστε να ενσωματωθεί στο υγό μείγμα χωρίς σβόλους.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τα τριμμένα καρότα και το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύοντας απαλά.

Βουτυρώνουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια της φόρμας και περιχύνουμε το μείγμα, ψήνοντας το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε κατά μήκος στη μέση για να μπεί το γλάσο.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα τυριού, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

Απλώνουμε τη μισό γλάσο μέσα στο κέικ και το υπόλοιπο στην κορυφή του.

Πασπαλίζουμε με καρότα την επιφάνεια του κέικ.

Μπορεί να γίνει και υπέροχη τούρτα γενεθλίων!

Εxtra tip: Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στο κέικ σταφίδες.

Έλλη Τερζόγλου
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES