Η συνταγή της μαρμελάδας με τον απίστευτο συνδυασμό ακτινίδιο, lime και Chia της  Άντζελας Σπανού ακα pure momentum, είναι genius!

Υλικά για ένα μεγάλο βάζο

800 γρ ακτινίδια

2 κ.σούπας σπόροι Chia

1 κ.σούπας κοπανιστό λιναρόσπορο

5 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας

1 κ.σούπας χαρουπόμελο

ξύσμα ενός λάιμ

χυμός από ένα λάιμ

1/3 κ.γλυκού τζίντζερ

Οδηγίες

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα ακτινίδια σε κομματάκια και προσθέτουμε την ζάχαρη καρύδας, τον χυμό, το ξύσμα λάιμ και το τζίντζερ. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από την φωτιά.

Με το εργαλείο του πουρέ (αυτό το στρογγυλό με τις τρύπες) πατάμε το μίγμα για να πολτοποιηθεί διατηρώντας κάποια κομματάκια. ( ή με ότι έχετε τελοσπάντων)

Προαθέτουμε τους σπόρους Chia, τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε το βάζο μας, το κλείνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Έτοιμη!

Η πρόταση σερβιρίσματος μου είναι με αμυγδαλοβούτυρο, σε φρυγανιά που το απογειώνει γευστικά και σε κρατάει ικανοποιημένο για ώρες!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES