Εύκολα, γρήγορα και άκρως νόστιμα τυροψωμάκια που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

 Γίνονται με ελάχιστα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας και αποτελούν ιδανικό σνάκ για το σχολείο ή το γραφείο.

Υλικά που θα χρειαστούν:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

200 γρ. ανθότυρο ή φέτα

500 γρ. αλεύρι

2 κ.γ. baking powder

1 φλυτζάνι λάδι

2 αβγά

1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος (ή οποιο μυρωδικό μας αρέσει)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και τη φέτα θρυμματισμένη.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο, ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε φόρμα για μάφιν (αφού την έχουμε λαδώσει) ή σε λαδόκολλα σε ταψάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για 15 λεπτά περίπου.

Tip: Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με σουσάμι πριν τα ψήσουμε

Έλλη Τερζόγλου
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES